Kempo

 

   

Kempo je jedna od najstarijih borilačkih vještina uopće. On se u školi Bijeli Lotos podučava kao PRODUHOVLJENO RATNIŠTVO kojem su temeljni ciljevi MIR - SKLAD - MUDROST. Oružje koje koriste Produhovljeni ratnici zove se MEDITACIJA U KRETANJU uz korištenje simbolike četiri elementa (zemlje, vode, vatre i zraka). Cjelokupna je praksa usmjerena na samorazvoj i održavanje potpunog integriteta svojih praktičara.

KEMPO početni tečaj od 23.10.2018.g.

 

 

 

Ukupno 16 tematskih treninga

Adresa: Horvaćanska c.58  UTORAK i PETAK od 18.20 do 19.50 sati

Obogatite svoj život novom dimenzijom i kvalitetom

Lokacija treninga

 

 

 

 

Dvorana na Srednjacima-Horvaćanska c.58

(odmah do Spara, prostor Tae Kwon Do kluba Osvit)

Vježbanje usmjerene svjesnosti na skladnost pokreta, disanja i energije.

Za sve zainteresirane prvi trening je besplatan.

 
   GORAN Pizent, 2.dan




   
 

Veseli nas da možemo objaviti vijest kako je Sensei Goran nakon četiri godine Shodan staža položio za Ni Dan .

Sensei Goran je izuzetno posvećen rad na sebi, nadopunio prije par godina hrabrim i nesebičnim podučavanjem drugih, otkrivajući na taj način sasvim novi svijet koji od Sensei-a traži dodatna znanja, vještine i sposobnosti. Ovo je idealna sinergija jer značajno proširuje potencijale, te samim time i dosege na Putu.

 
MARIJA BRGLES - nova Bijeli Lotos Kempo Sensei-ca




   
 

Nakon što je Marija ispunila sve propisane uvjete, te položila sve zahtjeve iz Indexa napredovanja i obranila svoj rad za Učiteljsku diplomu, 29.04.2012. u Zadru sa izlaskom sunca održana je svečana promocija nakon koje je Marija postala BLK Sensei, crni pojas 1.Dan (Shodan).

Time je loza BLK učitelja značajno osnažena.

Olimpijske godine su godine kada Bijeli Lotos dobiva nove učitelje, na naše veliko veselje tako je i ove 2012.g.

 
BL Seminar Jadovno/Velebit od 10. do 12.09.2010.

Održali smo seminar za pamćenje. Ovaj put se poklopilo gotovo sve, od savršenog mjesta do fenomenalne ekipe i programa koji nas je u potpunosti ispunio. Susreli smo se sa svojim slabostima, ali i načinom kako se s njima nositi i kako barem neke nadvladati. Pročitajte detaljnije i pogledajte samo djelić atmosfere i prakse.

     

 
Seminar ZADAR 29.04. do 02.05.2010.
OBJAVLJENO Subota, 08 Svibnja 2010 20:37 KATEGORIJA: Novosti

Temeljna odrednica ovog seminara je bio sklad jer bez njega nema niti dobra zdravlja. Vrijeme i atmosfera na seminaru su bili savršeni, tako da su stopljenost sa prirodom i energijama koje su nas okruživale, te njihovo upijanje bili na vrlo visokom nivou. Energiju smo nakon toga dijelili s partnerom kroz različite oblike vježbi u paru. Kempo praksa je najvećim dijelom bila usmjerena na Kate, njihovo ispravno izvođenje i razumijevanje pokreta.

 
Projekt Stop nasilju vježbanjem Kempa na HRT-u
OBJAVLJENO Subota, 23 Siječanj 2010 12:54     KATEGORIJA: Novosti

 

 

Velika hvala  HRT ekipi emisije Dobro jutro Hrvatska koji su prvi prepoznali kvalitetu našeg projekta i podržali ga kroz ovaj prilog.

Iskreno se nadamo da je ovo uz naše znanje prvi korak prema punoj realizaciji projekta Stop nasilju vježbanjem Kempa.

Kompletnu FotoGaleriju pogledajte na Picassi.

- ukoliko žellite pokrenuli film pritisnite na sliku kamere sa lijeve strane ovoga teksta

 
Projekt Stop nasilju vježbanjem Kempa
OBJAVLJENO Srijeda, 04 Studenog 2009 22:07 KATEGORIJA: Najave

Voljeli bi da Projekt traje sve dok se ne iskorijeni nasilje, što zapravo znači kontinuirano sa osiguranim prostorom i stalnom postavom učitelja. Za početak bi ga provodili godinu dana (od trenutka dobivanja dvorane ili sredstava za njezino iznajmljivanje, te nabavu potrebne zaštitne opreme). U tom periodu bi održali 3 tečaja po 3 mjeseca..

Vaša pomoć u obliku osiguranja adekvatnog prostora bi bila od izuzetna značaja, kako bi se što više ljudi uključilo u ovaj projekt. Velika Vam hvala na pažnji i budućoj potpori. 

 
Dan Otvorenih Vrata
OBJAVLJENO Subota, 29 Kolovoz 2009 01:54     KATEGORIJA: Najave

S početkom u 17 sati i otvorenim završetkom u Sensei-evom vrtnom Dojo-u (Kancelak 17). Ovo je događaj koji postaje tradicionalan. Njime obilježavamo početak nove sezone vježbanja, koja u našoj školi uobičajeno počinje sa 01.09. u tekućoj godina, a završava 30.06. slijedeće godine.

Prije početka pogledajte kako je bilo prošle godine..

            

 
¨Komunikacija s podlogom¨ (članak)
Autor:  Sensei Dubravko Mojsinović    KATEGORIJA: Razni Članci

Pad je u Kempu rezultat uspješne primjene Nage Waza (tehnika bacanja), a nešto rjeđe ostalih tipova tehnika. Pad se može koristiti i kao način kretanja. Sjetite se samo različitih stilova Majmuna s dosta kotrljanja. Svrha dobro izvedenog pada je da sačuva tijelo Ukete-a (onaj koji je napadnut) adekvatnom reakcijom na napadačevu tehniku bacanja. Neke borilačke vještine vrlo detaljno izučavaju padove. To su hrvatnje, judo, aikido i jiu jitsu.

 

Treninzi

 

 

Kontakt

 

Početak i kraj prakse imaju naglasak na NENASILJU.

Izuzetno je važno znati i prihvatiti BL Kempo etiketu: STOP NASILJU! na ulici, u vrtiću, školi, obitelji, seksualnosti, nad ženama, među djecom…

 

 

Brzi Linkovi

BL Picassa Photo
pogledajte našu fotogaleriju
BL Blog
posjetite BijeliLotos Blog
BL Literatura
mala BL biblioteka
 


>