Naslovnica

Zašto odabrati nas?

U ugodnoj atmosferi moderno uređene ordinacije, gdje je ljudski pristup na prvom mjestu, naš mali tim profesionalaca svakodnevno radi na postizanju svog cilja.
A to je zdravlje i kvaliteta Vašeg života!

Neki od simptoma koje uspješno otklanjamo:

Bolovi u kralježnici
Bolovi se najčešće manifestiraju u vratnom, prsnom ili leđnom dijelu kralježnice u smislu konstantne tupe ili trenutne oštre boli, ukočenosti, tenzije, žarenja, trnaca, pulsiranja ili limitacije pokreta. Nastaju kao posljedica statičnosti, naglih pokreta, dizanja tereta i slično.
Tenzijske glavobolje i migrene
Tenzijske glavobolje opisujemo kao bolnu napetost u vratnom dijelu kralježnice koja se širi prema glavi; zatiljku, gornjoj polovici glave. Migrene se javljaju kao jednostrana pulsirajuća bol s tendencijom širenja prema sljepoočnici i oku, a može se javiti vrtoglavica i preosjetljivost na svijetlo.
Diskus hernija
Trenutna, oštra bol, posebno izražena kod naglih promjena položaja, naglih rotacija tijela pri sjedenju ili stajanju, kod kihanja i kašljanja. Bol se može manifestirati i duž ekstremiteta, katkada u kombinaciji s trncima. Kod dugotrajnog problema bol nestaje iz leđa i fokusira se u ruci ili nozi.
Vrtoglavice i tinitus
Pozicionu vrtoglavicu u većini slučajeva uzrokuje disfunkcija C5-C6 kralješka u smislu smanjenja intervertebralnih prostora, degenerativnih promjena ili hernije diska, dok vrtoglavice koje mogu pratiti i glavobolja ili tinitus (zujanje u ušima), najčešće uzrokuje disfunkcija C1 kralješka (Atlas).
Ishialgia
Glavni uzročnik Išijasa krije se u disfunkciji lumbalne kralježnice, a manifestira se kao bol u nozi koja može varirati od boli u glutealnom dijelu noge, preko natkoljenice, potkoljenice te sve do stopala. Bol se također može javljati u kombinaciji s trncima, žarenjem, pečenjem…
Parestezije
Najčešće se javljaju u obliku trnaca, žarenja, pečenja, gubitka osjeta; u rukama, šakama, nogama stopalima, te ponekad u predjelu kralježnice ili rjeđe u predjelima lica i usne šupljine, a posljedica su disfunkcije kralježnice te pritiska na korijen živca.

Tretmani

Kiropraktika i tretman atlasa
Kiropraktika je bazirana na tezi da živčani sustav kontrolira funkciju svake stanice, organa i sustava u organizmu. Najčešće je tretman usmjeren na otklanjanje kompresije i iritacije živca, obično uzrokovanih disfunkcijom zglobova kralježnice.
Vježbe i edukacija pacijenata
Edukacija pacijenata jedna je od naših glavnih zadaća. Svatko ima pravo i mora biti upoznat sa svojim problemom kako bi ga što lakše, a prije svega, timski riješili. Tjelovježba, vježbe istezanja i individualne vježbe, sastavni su dio terapije i glavni „kotač“ u održavanju fleksibilnosti kralježnice
FDM (Flexion decompression manipulation)
Jedna od najuspješnijih konzervativnih, neinvazivnih terapija, poznata i pod nazivom Cox tehnika; specifična je vrsta dekompresije koja se sastoji od manualne fleksije i trakcije, primjenjuje se kod simptoma uzrokovanih diskopatijom, a najuspješnije kod diskus hernije ili protruzije diska.
Akupresura
Akupresura je alternativna tehnika takozvana meridijanska terapija koja počiva na načelu akupunkture. Primjenjuje se stimulacijom akupunkturnih točaka instrumentom Teishein što potiče kolanje energije određenim meridijanom, a rezultira smanjenjem boli.
Fizikalna terapija
Neke od metoda koje primjenjujemo uključuju no nisu limitirane na slijedeće: krioterapija, termo-kontrastna terapija, akupresura, terapija ultrazvukom, TENS i ostalo.
Masaža
Prvenstveno koristimo tehnike ciljene masaže, koja može biti upotpunjena ultrazvučnom ili nekom drugom fizikalnom terapijom kojima je cilj opuštanje lokomotornog sustava i okolnog tkiva. U ponudi su i masaže leđa, te cijelog tijela, kao i meridijanska masaža, aroma masaža i druge.

Disfunkcija kralježnice i mogući simptomi

Simptomi u pojedinim segmentima tijela mogu biti uzrokovani traumom , no uzroke često nalazimo u nepravilnom funkcioniranju same kralježnice i lokomotornog sustava što rezultira sindromima poput: diskopatije (diskus hernija, bulging diska, degenerativne promjene diska), lumbaga, išijasa, cervikalnog i cervikobrahijalnog sindroma, sindrom smrznutog ramena i drugih, te simptome često osjetimo u perifernim djelovima tijela i organima:

FDM terapija

Terapeut nježnim pritiskom ruke stabilizira tretirani segment kako bi silu dekompresije usmjerio specifično, na problematičan nivo kralježnice, pri čemu važnu ulogu ima i sila gravitacije djelujući na disk smanjenjem kompresije na korijen živca. Zajedničkim se djelovanjem pospješuje izmjena tvari, dotok kisika te hidratizacija, što rezultira regresijom upale, obnovom diska i okolnih struktura.

Proces oporavka diska

Upoznajte naš tim

Nakon što saslušaju povijest bolesti i traume te pregledaju pacijenta, naši stručnjaci će preporučiti tijek terapije.

Što kažu o nama?