nedjelja, 26. rujna 2010.

Zlostavljač životinja Siniša Labrović prije vlastitu mokraću

Poznati hrvatski zlostavljač životinja, Siniša Labrović (u sklopu performansa, zlostavljao je stado ovaca te mu je veterinarska inspekcija morala izričito zabraniti mučenje i ubijanje životinja) održao je performans u sklopu kojega je PIO VLASTITU MOKRAĆU. Pročitajte višeo tome ...

Još jednom - zlostavljač životinja Siniša Labrović pije vlastitu mokraću. Da sam zloban rekao bi da to puno toga objašnjava.



Kao i sam postupak, tako je i objašnjenje performansa jednako inteligentno:

Siniša Labrović: "Htio sam ukazati na to kako je čovjek samodostatna, savršena jedinica, stroj koji se obnavlja vlastitom energijom, perpetuum mobile. U tome leži ključ rješenja siromaštva. Kriza može toliko iscrpiti ljude da se moraju okrenuti k vlastitim, tjelesnim resursima".

Nažalost Siniša Labrović nije prikazao kako reciklira 'krutu hranu'. Možda sljedeći put.
Nasreću, hrvatski siromasi, koje, za razliku od Siniše Labrovića, ne financira država i Ministarstvo kulture, za sada, nisu prihvatili Labrovićev prijedlog da piju svoju mokraću i jedu svoj izmet.



U jednu ruku mi je drago da ovaj put nisu bile uključene životinje, no ostaje pitanje: Zašto mi - porezni obaveznici financiramo ovakvu umjetnost umjesto da lijepo platimo g. Siniši Labroviću boravak u ustanovi zatvorenog tipa? Nakon čega bi svima bilo bolje.
Pogotovo Siniši Labroviću.

subota, 25. rujna 2010.

Zelena akcija (ZA)

Zelena akcija je, navodno, nevladino, nestranačko, neprofitno i dobrovoljno udruženje građana za zaštitu okoliša.

Ali ...

Zelena akcija je jedina ekološka aktivistička organizacija na svijetu koja surađuje i promovira zlostavljače životinja. Konkretno – umjetnika, profesora, branitelja Varšavske, aktivista "Prava na grad" – Sinišu Labrovića.

Bez obzira na to, koliko simpatizirao ZA, bez obzira na to što sam i sam sudjelovao u različitim prosvjedima koje je ZA organizirala - sa zlostavljačima životinja i njihovim suradnicima ne želim više imati posla. A postavlje se i pitanje o motivima ZA. Zeleni ne podržavaju zlostavljače životinja. Osim Zelene akcije. Zašto?

subota, 11. rujna 2010.

Siniša Labrović

Siniša Labrović je zlostavljač životinja (i aktivist udruge Pravo na grad).

Prije nekoliko godina, ovaj nezaposleni učitelj hrvatskog jezika, muku je mučio sa svojom egzinstecijom i identitetom te nezahvalnom okolinom koja mu nije posvećivala dovoljno pažnje.

To se sve promijenilo nakon što je kupio bolesno stado ovaca. Dopremio ih je u Zagreb, smjestio u ruševnu tvornicu Badel. Životinje je držao u neprimjerenim uvjetima, bile su izložene buci iz zvučnika (postavljenih posebno za njih) i draženju posjetitelja. Agonija je trajala danima, osim za one ovce za koje su suučesnici ovog performansa glasali da budu zaklane.

Situacija je postala toliko degutantna da se je aktivirala i inače inertna veterinarska inspekcija te je izričito zabranila nanošenje boli životinjama. (Projekt Stado, Prijava Veterinarskoj inspekciji)


Sudbina preživjelih ovaca nije pouzdano poznata - one se poslužile svrsi: Nakon tog performansa zanimanje nezaposlenog učitelja Siniša Labrović je zamijenio s karijerom konceptualnog umjetnika.

"Taj do­ga­đaj bio je pre­kre­tni­ca. Na­kon to­ga sam po­čeo vje­ro­va­ti u ­svoj rad jer su ga po­če­li pre­po­zna­va­ti - ot­kri­va umje­tnik." (Siniša Labrović, Jutarnji List, 27.01.2008., tinyurl.com/2wheoc9)

Zlostavljanje životinja je najgnusniji i najkukavičkiji čin koji čovjek može počiniti, životinje se ne mogu same braniti, zakoni koji bi ih trebali efikasno štiti od različitih Siniša Labrovića ili ne postoje ili se ne provode, društvo na takve slučaje gleda s zlobnim  odobravanjem (osim ako se ne radi o slatkim štencima).
U takvim uvjetima graditi umjetničku karijeru na mučenju životinja je lagana odluka.

Nadam se da će i ovaj blog pomoći da se takvo stanje promijeni.

Siniša Labrović za svoj zločin nije bio kažnjen u skladu sa zakonom - ali se cijeli slučaj ne smije prepustiti zaboravu.

Siniša Labrović je zlostavljač životinja.