26. ožujka 2024.

Tradycyjne spotkanie Wielkanocne/Tradicionalni uskršnji susret u Poljskoj kulturnoj udruzi "Mikolaj Kopernik"

Tradycyjnie na Niedzielę Palmową zagrzebska Polonia spotyka się na święta Wielkanocne, które odbyły się w siedzibie PTK "Mikołaj Kopernik". Przed spotkaniem odbyła się Msza w kościele Narodzenuia Najświętszej Marii Panny. Spotkanie wspólnie zorganiuzowali PTK "Mikołaj Kopernik" i Przedstawiciel Polskiej Mniejszości Narodowej Miasta Zagrzebia.



Cvjetnica je tradicionalno za zagrebačke Poljake rezervirana za obilježavanje Uskrsa, koje se održalo u sjedištu PKU ".Mikolaj Kopernik". Prije susreta održala se Sveta misa u Crkvi Rođenja Marijinog. Susret su zajednički organizirali Poljska kulturna udruga "Mikolaj Kopernik" i  Predstavnik poljske nacionalne manjine Grada Zagreba.                              

                                                 



5. veljače 2024.

Predstavljanje knjige "Poljaci u Hrvatskoj"

Dana 1. veljače u 18,00 sati u knjižnici "Tin Ujević" održalo se predstavljanje knjige Filipa Škiljana "Poljaci u Hrvatskoj". O samoj knjizi govorio je autor za čije nastajnje je najviše zaslužna bivša predstavnica gospođa Walentyna Lončarić. O Poljskoj kulturnoj udruzi "Mikolaj Kopernik" govorila je predsjednica udruge Jolanta Sychowska-Kavedžija, a o Poljacima u Zagrebu pričao je predstavnik poljske nacionalne manjine Grada Zagreba Slaven Kale koji je najavio najbliže događaje vezane uz poljsku nacionalnu manjinu. Organizatorica predstavljanja je Tatjana Čeko Vinković koja se nadovezala na Poljake zaslužne za razvoj Zagreba i govorila o između ostalog utemeljitelju knjižnice Emiliju Laszowskom. Nastupila je i vokalna grupa "Wisla". Osim toga, posjetitelji su razgledali malu izložbu o zagrebačkim Poljacima.


 
                                         


30. siječnja 2024.

32 Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy/32. finale Velikog orkestra blagdanske pomoći

W niedzielę 28 stycznia 2024 w siedzibie PTK "Mikołaj Kopernik"  odbył się 32 finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Było wesoło i kolorowo!


 


U nedjelju 28. siječnja 2024. godine održala se tradicionalna humanitarna akcija 32. finale Velikog orkestra blagdanske pomoći.  

           

                                   

Arhiva