Translate

ponedjeljak, 24. veljače 2014.

hp LAPTOP ZA 100 EURA U POLA CIJENE POLOVNOG

AKCIJA   

HP 6820s

17 incha ekran
Intel duo core procesor
2gb
160gb
Windows 7

REDOVNO CISCEN I NIKAD U KVARU
REDOVNA CIJENA 1000kn
EXTRA POPUST SAMO 100 eura!!!!!!!!SVE STO TREBATE DA BI OSTVARILI POPUST OSTAVITE KOMENTAR PRI DNU OVOG TEKSTA NA STRANICI ISPOD SLIKE *DA BI OSTAVILI KOMENTAR MORATE BIT LOGIRANI U GMAIL,GOOGLE ILI GOOGLE!!!!! ONDA PLACATE SAMO 750KN ZA DOBAR I KVALITETAN LAPTOP.........PRI KUPNJI PROVJERUJE SE DA LI STE OSTVARILI KOMENTAR DA BI OSTVARILI POPUST !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



srijeda, 5. veljače 2014.

LAPTOP NE PALI

Prvo posudite od nekog drugi punjač ili odite do prodavaone računala gdje ga u svakoj možete probat prije kupnje.
Najčešče je problem do same matične ploče na laptopu ili grafike što možete provjerit bo broju kolko puta lampica blinka koja se nalazi do tastature i prilikom paljenja kad je crn ekran lampica blinka  određeni broj puta ovisno o kvaru na matičnoj,naprimjer kod hp laptopa ako blinka pet puta zaredom pa stane par sekundi pa opet u pitanju je grafička na laptopu.
Svaki proizvođač ima različit broj kolko puta lampica blinka ovisno koji je kvar i tu po modelu laptopa idete na na primjer hp stranicu i zapišite si na papir kolko kolko puta zablinka za koji kvar.
Vrlo malo da je do samog napajanja,laptop je proliven ili je pretrpio udar groma a ako je onda uopče ne daje nikakve znakove života.
Moguče da je i problem do samih kondenzatora na matičnoj ploči od laptopa,start-up struja je dosta veca, mada kratko traje (nekoliko desetaka msec) i ako je kondenzatori ne mogu obezbijediti dešava se to. Kad se napokon uspije upaliti dalje "pikovi" struje su znatno manji i kondenzatori ih uspiju obezbijediti.
Isto se desava i sa monitorima i PC napajanjima. Cim se tako desava (ukljucenje hoce-nece) 99.9% je do ulaznih kondenzatora koje obavezno treba zamijeniti da ne bi došlo do večeg kvara.

LAPTOP SE SMRZAVA

LAPTOP SE GASI 

KAKO OČISTITI RAČUNALO U SVOM DOMU I SPRIJEČITI ZAGRIJAVANJE I GAŠENJE


LAPTOP SE SMRZAVA

Kako riješiti problem sa zamrzavanjem laptopa ili stolnog racunala.
Velika je vjerovatnost da laptop ili računalo nije dugo čiščeno ili je očiščeno ali kasno na što obavezno treba pripaziti prilikom kupnje polovnog laptopa pogotovo ako je sa amd procesorom.
Kad se zamrzava slika ili laptop u radu ili se resetira prilikom paljenja više puta je bio pregrijan i to je problem do same matične ploče na laptopu odnosno grafike ili chipseta,i tu jedino što se može je da se napravi reball i tu nastaje problem.
U HRVATSKOJ SAMO PET,ŠEST LJUDI RADI REBALL jedan u Rijeci,tri u Zagrebu,Jedan u Splitu i Puli i tu treba jako pripazit,večina če vam zagrijat laptop nekom vručom puhalicom ili ga peč u pečnici i vrlo vjerovatno ga skroz uništit.
Ako i uspije nekom puhalicom to če radit od dva do desetak dana i opet ispočetka i vrtite  se u krug,ako se odlučite za reball obavezno pripazite da serviser ima posebnu Lemilicu za Reball  ( koštaju oko 20 tisuča kuna ) da ne budete prevareni.
Svi koji vam nude uslugu Reballa ili da vam poprave laptop brzo i jednostavno budite sigurni da je fuš jer se ovdje mijenja chipset ili grafika gdje je samo materijal 200-300kn sa radom minimum 600-1200kn sto i nije bas isplativo pa je takav laptop bolje prodat u dijelove ili komplet kao neispravan.
Posebno obratite pažnju kod kupnje polovnog na njuškalu ili slično jer su večina sa amd procesorom zagrijani da rade samo da se prodaju i prvi put kad se opterete jače pokvare se pa obavezno pri kupnji opteretite laptop sa dva tri jača programa minimum pola sata prije kupnje a ako prodavač ne pristane bolje da odustanete od kupnje.

LAPTOP SE GASI

Ovo je najčešči problem kod laptopa što se desava radi zagrijavanja,nakon sto prode otprilike godina dana od kupnje,nekad malo više ovisno gdje i kako i na koji nacin koristite svoje računalo odnosno laptop.
Da bi spriječili zagrijavanje laptopa laptop se ne smije držat na dekama,krpama i prostorijama sa vise prasine.
Nakon što primijetite da ventilator bucnije radi i slabije puše van zrak potrebno je očistit laptop prije nego što se počne gasit,jer je velika vjerovatnost pogotovo sa laptopima sa jaćim grafikama koje su na matičnoj ploči,a ne na procesorima ( i3,i5,i7 intel procesori imaju na sebi intel grafiku,otporniji su imanje se griju ) i najvise sa laptopima koji imaju amd procesor ( velika vjerovatnost da vise ne upale nakon ako se ne očisti laptop na vrijeme jer su amd procesori skloni grijanju i manje otporni na veče temperature ) ali su zato povoljniji pri samoj kupnji i do 30 posto.
Kao prevenciju od zagrijavanja dobro je koristit neki program a najednostavniji i jedan od najboljih je SPEED FAN i potpuno je besplatan SPEED FAN DOWNLOAD
Da bi potpuno spriječili zagrijavanje i gasenje laptopa jedini način je da sami otvorite laptop i
počistite svu prašinu kod ventilatora kad primijetite da su temperature veče nego što bi trebale što možete pratit gore navedenim programom( ne smiju prelazit pedeset stupnjeva u normalnom radu ),ako ne znate otvorit laptop ili nemate nekog ni ne pokušavajte jer čete ga oštetit i možda više potpuno ne upali i ne pušite u otvor gdje je ventilator pogotovo ne komprimiranim zrakom jer čete svu prašinu i prljavštinu gurnut dublje ili u sami ventilator,a i moguče je da ventilator oštetite odnosno njegov elektro motor koji je jako osjetljiv.
Jedini i najsigurniji je da se laptop otvori i očisti a ako niste nikad otvarali laptop i ne znate ga očistit potražite neki povoljan servis računala i laptopa jer čete inače napravit još veču štetu!!!!!!!
Kod čiščenja laptopa obavezno je stavit i novu termalnu pastu na procesor i grafiku,a staru uklonit!!!!
Kod računala to nije problem i sljedite li upute bez problema ga možete očistiti i spriječiti gašenje,zagrijavanje,spor rad kao posljedicu zagrijavanja procesora kao i trokiranje u radu.


KAKO OČISTITI RAČUNALO U SVOM DOMU I SPRIJEČITI ZAGRIJAVANJE I GAŠENJE

nedjelja, 2. veljače 2014.

BESPLATNI ANTIVIRUSI

BESPLATNI ANTIVIRUSNI PROGRAMI !!!!!!!!!!!!

AVIRA Antivir personal

Dosadilo vam je koristiti razne antivirusne programe i razne druge programe protiv virusa,trojanaca,crva,spywaera,adwaera Avira je idealan antiivirus.
Jedan od boljih antivirusnih programa i potpuno je besplatan i spada među najpopularnije Antivirusne programe.
Redovito se besplatno nadograđuje.
Windows8,Windows7,Windows Vista,Windows Xp,Mac

AVIRA DOWNLOAD


AD AWARE

Jedan od boljih antivirusa koji vam nudi zaštitu od spywaera,trojanaca,virusa,bootova i ostalih malicioznih programa.
Potpuno je besplatan ali samo za osobnu upotrebu !!!
Windows8,Windows7,Windows Vista,Windows Xp

AD AWARE DOWNLOAD


SPYWARE BLASTER

Spyware Blaster je odličan besplatan program koji spriječava instalaciju raznih nametnika na vašem računalu.
Idealan je za instalaciju odmah nakon instalacije Windowsa jer nakon što pokupite neki spyware i nakon toga instalirate ovaj program nije u stanju da ga obriše,ali ako ga instalirate odmah nakon instalacije Windowsa savršeno odrađuje posao.
Windows8,Windows7,Windows Vista,Windows Xp

SPYWARE BLASTER DOWNLOAD


SPYBOT SEARCH & DESTROY

Spybot search & destroy je vrlo dobar program za detektiranje i uklanjanje svih vrsta spywarea i ostalih napasnika.
Potpuno je besplatan program koji brzo i vrlo pouzdano uklanja sa vaseg računala sve vrste spywarea.
Skinite najnoviju verziju i zastitite svoje računalo.
Windows8,Windows7,Windows Vista,Windows Xp

SPYBOT SEARCH & DESTROY DOWNLOAD 


ZONE ALARM

Zone Alarm spada u jedne od najbolih vatrozida napravljenih odnosno Firewalla.
Zone Alarm je smišljen da bi vam pružio zaštitu i zaštitio vas dok ste na internetu i poznat je po odličnim fireall riješenjima.
Windows8,Windows7,Windows Vista,Windows Xp

ZONE ALARM DOWNLOAD 




subota, 1. veljače 2014.

SUPER MARIO

Zaigrajte na svom računalu ili laptopu jednu od najpoznatijih Nintendo igrica !!!!!!!!!!!1

Super Mario Twilight Zone !!!!!!!
Skinite i zaigrajte besplatno i jednu od najzanimljivijih starih igrica u novom izdanju.
Ovo izdanje Super Mario je definitivno najteže izdanje ikad napravljeno u modernijem izdanju.
Ima jako puno levela i mnogo staza jedino što grafika nije u hd izdanju ali to i nije neki problem,slika je sasvim ok.
Igra je namijenjena za jednog ili dva igrača i potpuno je besplatna i ne traži nikakvu registraciju ili slično.
Namijenjana za PC i Laptope.
Windows 8,Windows 7,Windows Vista,Windows xp.

SUPER MARIO TWILIGHT ZONE DOWNLOAD

SUPER MARIO ALL STAR

Jedna od najboljih i najpopularnijih igrica svih vremena !!!!!!!!!!!!!!!!
Super Mario ALL STAR uključuje sve inačice Super Maria koje su izdane za Super Nintendo i Nintendo 64 ( Super Mario 1,Super Mario 2,Super Mario 3,Super Mario World ).
Ovu igricu sada mozete igrat na bilo kojem računalu ili laptopu i nije je potrebno puno opisivat......
Windows 8,Windows 7,Windows vista,Windows xp.

SUPER MARIO ALL STAR DOWNLOAD

SUPER MARIO 64

Igrica od Nintenda u 3d namijenjena isključivo za Nintendo 64 i ds konzolu,a od sada i za računalo ili laptop a igicu možete skinut potpuno besplatno kao i sve gore navedene igrice.
Windows 8,Windows 7,Windows Vista,Windows xp.

SUPER MARIO 64 DOWNLOAD

MARIO CART

Ko se ne sječa ove igrice,namijenjena je za zabavu za sve uzraste.
U ovoj igrici Mario vozi cart,skupla dijamante,puca itd,a igrica ima više levela.
Windows 8,Windows 7,Windows Vista,Windows xp.

MARIO CART DOWNLOAD


petak, 31. siječnja 2014.

BESPLATNI PROGRAMI Browseri, download manageri, messengeri, torrenti,chat programi

Skype
SKYPE je jedan od danas najvaznijih programa na svakom racunalu ili laptopu i pomocu njega možete potpuno besplatno razgovarat uključujuči i video pozive sa prijateljima i rodbinom u cijelom svijetu.
Najnoviju verziju Skype preuzmite ovdje potpuno besplatno SKYPE FREE DOWNLOAD

WINDOWS live masanger,prisutan i instaliran gotovo u svakom računalu,a ako ga slučajno nemate instaliranog obavezno preuzmite najnoviju verziju ovog neizostavnog programa WINDOWS LIVE MASANGER FREE DOWNLOAD

Utorrent
UTORRENT je jedan od vodečih i najboljih Torrent programa,bez njega nije moguče skinuti nešto sa stranica poput Pirate bay i sličnih,a i on je najpopularniji i najstabilniji program za skidanje filmova i muzike te ga svsksko morate imat instaliranog na svom računalu.
UTORRENT preuzmite ovdje Utorrent FREE DOWNLOAD


MOZILLA FIREFOX je jedan od najboljih Browsera koji nije potrebno puno opisivat.
MOZILLA FREE DOWNLOAD

GOOGLE CHROME
Ako niste zadovoljni browserima kao što su Mozilla ili Internet Explorer preuzmite najnoviju verziju Google Chrome preglednika sa več instalirani flash playerom.
FlashGet
GOOGLE CHROME FREE DOWNLOAD

FLASHGET je vodeči download manager program.
FLASHGET FREE DOWNLOAD