Područje rada

01

Osnovna zadaća odvjetnika

02

Zadaća odvjetnika je da Vam prvenstveno na stručan i profesionalan način pomogne. Razlog obraćanja sa strankama na „Vi“ jest upravo profesionalnost, ali i kultura jer smo tu radi posla koji bi morao biti dobro obavljen a to traži i presumira u sebi i poštovanje i povjerenje.

Odvjetnik raspolaže stručnim znanjem, stalno mora nanovo obnavljati svoje znanje, čitati zakone i pravnu praksu koja se mijenja, biti u skladu sa propisima i to je jedna od razloga zašto usluga odvjetnika košta. Jednom stečeno znanje valja stalno obnavljati putem seminara, webinara i stručne literature.

Ne postoji garancija za uspjeh u sporu, ali šanse su svakoj strani daleko veće ako je zastupa stručna osoba, a to je odvjetnik.

Puno puta trebat će vam samo savjet i tada je bolje platiti savjetovanje i biti miran nego poduzeti pogrešan korak i ući u posao koji Vam nije trebao i radi kojeg trpite štetne posljedice.

Stoga, kad god ulazite u neki posao ili spor ili ugovarate nešto, obratite se odvjetniku sa povjerenjem.

Vremenska crta ureda

03
Osnovan ured
Helena Jurić
Iva Reljac
Iva Reljac
Barbara Fryda
Rahela Lončar
Barbara Fryda
Rahela Lončar
Lorena Vlahov
Lorena Vlahov
Danas
Osnovan je ured odvjetnice Ane Vičević Gračanin.
Vježbenica Helena Jurić pridružuje se odvjetničkom timu.
Vježbenica Iva Reljac pridružuje se odvjetničkom timu.
Vježbenica Iva Reljac napušta odvjetnički ured Ane Vičević Gračanin.
Vježbenica Barbara Fryda pridružuje se odvjetničkom timu.
Vježbenica Rahela Lončar pridružuje se odvjetničkom timu.
Vježbenica Barbara Fryda napušta odvjetnički ured Ane Vičević Gračanin.
Vježbenica Rahela Lončar napušta odvjetnički ured Ane Vičević Gračanin.
Vježbenica Petra Kraljić pridružuje se odvjetničkom timu.
Vježbenica Petra Kraljić napušta ured nakon položenog pravosudnog ispita.
Danas, odvjetnički ured Ane Vičević Gračanin sa svojim timom uspješno rješava Vaše zakonske probleme.

10.08.2010
28.10.2011
14.02.2013
30.10.2014
22.01.2015
20.08.2015
31.05.2017
30.04.2019
1.06.2020
9.02.2024
Danas

Odvjetnica Ana Vičević Gračanin

04

Rođena 16. kolovoza 1977. godine u Zagrebu kao prvo dijete novinara Veljka Vičević (1953.-1997.) i ekonomistice Ljiljane Vičević, r. Fućak. Sa 6 godina dolazi u Rijeku i tu završava Osnovnu školu Vežica (1984.-1992.), Prvu Sušačku Hrvatsku Gimnaziju (1992.-1996.) te Pravni fakultet (1996.-2003.). Sestra Tena Vičević Dunaj rođena je 1987. godine i danas je krajobrazni arhitekt.

Za vrijeme fakulteta pohađa praksu u Odvjetničkom društvu Vukić i partneri i tako stječe prva znanja iz prakse. Nakon završenog studija zapošljava se u Gradu Rijeci, Odjelu za razvoj, urbanizam, ekologiju i gospodarenje zemljištem u Direkciji Razvojnih projekata i tu ostaje ukupno 5 godina i 8 mjeseci radeći na predmetima izvlaštenja, ugovorima u kupnji ili zamjeni, ugovaranju projektnih dokumentacija te pregovaranju o kupnji ili prodaji, te poslovima javne nabave.

Pravosudni ispit polaže u lipnju 2009. godine, a stručni ispit za stečajnog upravitelja u ožujku 2020. godine. Dana 21. lipnja 2010. godine upisuje se na listu stečajnih upravitelja Republike Hrvatske na kojoj je i danas na listi A.

Odvjetnički ured otvara 10. kolovoza 2010. godine sa sjedištem ureda u Čavlima. Na istoj adresi ured posluje i danas. U uredu je bilo zaposleno do sada 10-tak odvjetničkih vježbenika i studenata Pravnog fakulteta završnih godina, pa je na taj način dana mogućnosti mladim pravnicima da se izuče u odvjetnike i otvore svoje urede.

Osim odvjetništvom i radom kao stečajna upraviteljica, bavi se i drugim pravnim poslovima, bila je i sada je članicom upravnih i nadzornih odbora te sudi u prvom stupnju na Službeničkom sudu Primorsko-goranske županije. Gdje god može njeno pravno znanje poslužiti, ona se uključuje u rad tog tijela.

Predsjednica je Udruge malih dioničara Novog lista, te članica Odvjetničkog zbora Rijeka, Hrvatske odvjetničke komore i Udruge stečajnih upravitelja Republike Hrvatske.

Koristi se engleskim i talijanskim jezikom, poznaje rad na računalu i vozač je.

Majka je dvoje djece – Dana rođenog 2009. godine te Gee rođene 2013. godine.

Vježbenice

05

Kontaktirajte nas!

06

    slažem se da će se ovi podaci koristiti isključivo za međusobnu komunikaciju od strane Odvjetnice Ane Vičević Gračanin prema osobi koja je ispunila obrazac

    Poveznica do internet stranica koje Vam mogu biti od pomoći pri informiranju o pravnim pitanjima:
    HRVATSKA ODVJETNIČKA KOMORA

    © Odvjetnica Ana Vičević Gračanin 2019