Znanost i obrazovanje

Hrvatska ima zahtjevni obrazovni sustav te sveučilišnu razinu u prirodnim i tehničkim znanostima, koja odgovara međunarodnim standardima. Dokaz za to su mnogi hrvatski znanstvenici, zaposleni u znamenitim međunarodnim institucijama - bolnicama, sveučilištima i istraživačkim centrima. U akademskoj godini 2004/05. na hrvatskim je sveučilištima bilo upisano približno 80.000 studenata.


znanost.org
Društvo znanost.org je nevladina i neprofitna udruga sa sjedištem u Zagrebu. Misija društva je povezati hrvatske znanstvenike, edukatore, stručnjake i intelektualce u zemlji i inozemstvu, kako bi se iskoristili vrijedni intelektualni resursi, i kako bi se odljev mozgova pretvorio u priljev znanja i vještina.
edukacija.hr
Portal Edukacija.hr je jedini portal koji objedinjuje ponudu raznih obrazovnih ustanova i centara za dodatno obrazovanje u Hrvatskoj. Portal Edukacija.hr na jednom mjestu nudi ključne obrazovne ustanove, njihova glavna područja djelovanja, obrazovna događanja, organizatore tečajeva i seminara, te ponuđače stručne literature.