Odjel za međunarodnu suradnju Kneževine više od deset godina pomaže Hrvatskoj donacijama za razminiranje, zaštitu djece i prirode.

Kneževina Monako kroz objektiv
Kneževina Monako i Republika Hrvatska
  • Njegova Presvijetla Visost Knez Albert II od Monaka 22. travnja 2009. posjetio je u Rovinju Centar M.A.R.E.

    Njegova Presvijetla Visost Kneza Albert II od Monaka 22. travnja 2009. posjetio je u Rovinju Centar za psihosocijalnu reintegraciju i rehabilitaciju djece žrtava mina M.A.R.E. za ciju je izgradnju značajna sredstva donirala Kneževina Monako, a nakon toga i Poreč u kojem je nakon svečanog objeda posjetio Eufrazijevu baziliku iz VI. stoljeća.

    Poveznice na neke stranice news portala s vijestima i slikama posjete Kneza:


  • Posjet Njegove Presvijetle Visosti Kneza Albert II od Monaka

    Priopćenje o posjeti Njegove Presvijetle Visosti Kneza Albert II od Monaka na službenim stranicama Kneževe palače na engleskom i na francuskom.


  • Frédéric Platini primljen je i kod predsjednika Stjepana Mesića

    Frédéric Platini, ravnatelj Direkcije za međunarodnu suradnju Odjela za vanjske odnose Vlade Kneževine Monako na čelu delegacije u posjeti Republici Hrvatskoj primljen je i kod predsjednika Stjepana Mesića. 
    Izaslanstvo je upoznalo predsjednika Mesića s pomoći koju Kneževina Monako pruža u aktivnostima razminiranja i zbrinjavanja žrtava mina u Hrvatskoj. Među projektima kojima Kneževina Monako pomaže osobito se ističe Centar za psihosocijalnu reintegraciju i rehabilitaciju djece žrtava mina u Rovinju i projekti razminiranja Nacionalnih parkova (Paklenica, Sjeverni Velebit) i Parkova prirode (Kopački rit). 14.03.2008.


  • Predaja vjerodajnica

    Njegova Ekscelencija, Philippe Blanchi, prvi veleposlanik Kneževine Monako u Hrvatskoj, sa sjedištem u Rimu, predao je vjerodajnice predsjedniku Republike Hrvatske Stjepanu Mesiću 14.12. 2007.


  • Krunidba Njegove Presvijetle Visosti Kneza Alberta II od Monaka

    Krunidba Njegove Presvijetle Visosti Kneza Alberta II od Monaka održana je 12. srpnja 2005. nakon isteka razdoblja tromjesečne žalosti kneževske obitelji zbog smrti Kneza Rainiera III.
    Poveznice na govor koji je održao tom prigodom nalaze se u susjednim poljima.


  • Turneja "Malih pjevača iz Monaka" po Hrvatskoj

    Svjetski poznati dječji zbor iz Monaka nalazi se na turneji po Hrvatskoj u srpnju 2005. godine.


Vijesti