Polaganje vijenaca povodom Dana pobjede nad fašizmom

U četvrtak, 9. svibnja 2024. godine, s početkom u 9.00 sati, u povodu Dana pobjede nad fašizmom delegacije Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke i Udruge antifašističkih boraca i antifašista grada Rijeke položit će vijence na Spomeniku oslobođenja na Delti.

Otvorenje kongresa “Suvremeno oslikavanje dojki – Be HeRe 2024”

U četvrtak, 9. svibnja 2024. godine na Fakultetu zdravstvenih studija u Rijeci (Viktora Cara Emina 5), u 13.45 sati održat će se otvorenje prvog kongresa “Suvremeno oslikavanje dojki – Be HeRe 2024”.

Tribina “Europa nas povezuje: Kako EU projekti utječu na razvoj regije i kvalitetu života građana?“

Povodom obilježavanja Dana Europe, Primorsko-goranska županija i Regionalna razvojna agencija PGŽ pozivaju Vas na javnu tribinu na kojoj će se predstaviti predstojeći pozivi u okviru EU fondova. Tribina će se održati u petak, 10. svibnja s početkom u 10.00 sati u prostorijama riječkog Start-up inkubatora RI-HUB.

Konferencija “Klimatske promjene i budućnost Primorsko-goranske županije”

U utorak, 7. svibnja u Centru Gervais u Opatiji, održat će se konferencija „Klimatske promjene i budućnost Primorsko-goranske županije“ povodom obilježavanja 30 godina djelovanja udruge Žmergo. U ime PGŽ, na konferenciji će sudjelovati župan Zlatko Komadina.

Risnjak u top pet najboljih europskih nacionalnih parkova

Nacionalni park Risnjak među pet je najboljih europskih nacionalnih parkova po izboru prestižnog Guardiana. U vrhu njihove nedavno objavljene liste parkovi su koji nisu izloženi prekomjernim gužvama, a u isto vrijeme očaravaju svojom netaknutom prirodom i jedinstvenog su iskustva za posjetitelje.