NetKontakt  
Online poslovni
informacijski sustav
 
 
     
     
     
 
Uvod
 
     
 
Moduli
 
     
 
Cjenik
 
     
 
Kontakt
 
     
 
Ulaz za korisnike
 
     
 

 

 

 

 

 
 

 

 

 

 
 
Uvod
Što je NetKontakt ?

NetKontakt je ONLINE poslovni informacijski sustav. U potpunosti je izveden kao Internet/Intranet aplikacija. Za uporabu NetKontakt-a dovoljno je imati instaliran jedan od popularnih Web preglednika i vezu na Internet - upravo ono što sada koristite.

Popularizacijom ADSL-a u Hrvatskoj omogućene su brze Internetske veze, čime su stvoreni tehnički preduvjeti za konfornu uporabu internetskih programskih rješenja. Brzina rada ravna je rješenjima izvedenim u lokalnim računalnim mrežama.

NetKontakt je sačinjen od više programskih modula za specifične zadaće kao što su: Robno-materijalno knjigovodstvo, Evidencija plaćanja, Glavna knjiga, itd. Korisnici mogu odabrati module prema vlastitim zahtjevima. Između različitih modula uspostavljene su veze u smislu automatskog prijenosa podataka. Koncept unosa jednog podatka samo jednom omogućava maksimalnu efikasnost pri uporabi programa. Više o Online raspoloživim modulima pogledajte na stranici Moduli.

Prednosti 

Uporabom ONLINE programskih rješenja ostvarujete slijedeće prednosti:

  • Sa radom možete započeti odmah bez instalacije programa na bilo koje Vaše računalo
  • Posao prekinut u uredu možete nastaviti iz svog doma, vikendice ili sa službenog putovanja
  • Vaši poslovni podaci raspoloživi su svugdje gdje imate vezu na Internet
  • Poslovni podaci za menađere raspoloživi su istog trenutka kada su obrađeni
  • Imate mogućnost formiranja virtualnog distribuiranog ureda - vaši zaposlenici ne moraju nužno sjediti u zajedničkom uredu na jednoj lokaciji
  • Centralizirani sustav arhiviranja podataka oslobađava Vas brige oko zaštite i arhiviranja podataka
  • Sve nove inačice programa sa nadogradnjama i popravcima programa instaliraju se bez Vaše intervencije i dostupne su Vam odmah
  • Održavanje "Vašeg aplikacijskog servera" povjereno je stručnjacima koji ne moraju dolaziti u Vaš ured da bi obavili zadaće održavanja
  • Efektivna cijena uporabe Online rješenja je bitno manja zbog centraliziranog sustava održavanja

Za rad sa NetKontaktom ne morate imati instaliran MS Office programski paket.

Sigurnost

Prvo što se postavlja kao pitanje pri uporabi interneta je sigurnosti. Pitanje sigurnosti odnosi se na zaštitu podataka od gubitka, na zaštitu od neovlaštenog uvida od strane trećih osoba, te na povjerljivost prema davatelju usluga. U svim ovim situacijama razrađeni s mehanizmi zaštite, te je ugovorno reguliran odnos prema davatelju usluge.

Thawte SecuredZa zaštitu podataka od nevlaštenog uvida osigrana je sigurna internetska veza sa SSL certifikatom preko https internetskog protkola. Servis je pokriven Thawte sigurnosnim certifikatom koje za svoje internet aplikacije koriste i banke. Ovime je ostvarena kripto zaštićena internetska veza između vašeg računala i NetKontakt poslužitelja. Osim toga pri prijavi za rad primjenjene su druge napredne metode zaštite od neovlaštenog pristupa kao npr. upotreba slikovnog ključa na stranici za prijavu kojime se bitno usporavaju mogući provalnici i time umanjuje mogućnost neovlaštenog pristupa.

Na Vaš zahtjev poštom ćemo Vam poslati kopiju Vaših podataka na CD-ROM-u. Na CD-ROM-u se nalazi instalacija trenutne inačice programa NetKontakt. Pokretanjem programa sa CD-ROM-a mogu se otvoriti podaci iz kopije baze podataka kao da ste online. Podatke nije moguće mijenjati. Usluga se dodatno naplaćuje (vidi cjenik).

Podrška
Rad i funkcionalnost svih modula detaljno je opisan kroz korisničke priručnike koji su na raspolaganju korisnicima. Osim toga za sve nejasnoće ili druge probleme pri radu s programom na raspolaganju Vam stoji podrška putem e-mail.
Tehnička svojstva

NetKontakt aplikacije su na poslužiteljima koji su na Internet povezani vezama od 10 i 100 Mbps. Poslužitelji se kontinuirano nadgledaju kako bi osigurali nesmetan rad sa programima i sigurnost Vaših podataka. Broj poslužitelja i brzina internet veze na koju su priključeni poslužitelji nadograđuju se prema potrebama.

NetKontakt se "vrti" na IIS i Apache web poslužiteljima kao ISAPI modul. Podaci iz programa se pohranju preko Firebird poslužitelja baza podataka. Firebird je Opensource relacijska baza podataka.
Druge mogućnosti

Koisnici NetKontakt-a mogu nam izložiti svoje posebne zahtjeve prema specifičnostima poslovanja. Za zahtjevnije korisnike (veći broj korisnika i veliki promet) moguće je osigurati zaseban aplikacijski poslužitelj. Razvojni tim NetKontakt-a će pokušati iznaći najbolje moguće rješenje i isto implementirati u praksu.

Povijest: NetKontakt je evoluirao iz KONTAKT kjigovodstvenog programskog paketa razvijenog za DOS operativni sistem. Razvoj DOS KONTAKTA završen je 2001. godine nakon čega je započet razvoj i podrška za NetKontakt. Do implementacije Internet rješenja NetKontakt je dobro provjeren u brojnim lokalnim instalacijama (Intranet).


   
     
Uvod · Moduli · Cjenik · Kontakt · Ulaz za korisnike