INTERNET, FULL OF WEB - #WI2015

Kao i svih dosadašnjih SEDAM godina postojanja ovog središnjeg događanja, za sve koji žive ili žele živjeti od interneta pa i web-a, slijedi ponovno generalno okupljanje web-developera, web-marketingaša i web-poslovnjaka na središnjoj DVODNEVNOJ offline manifestaciji pod nazivom:


Web::INDUSTRIJA 2015


INTERNET, FULL OF WEB

"Internet of Things" (IoT) je pred nama, a web nam u 2015. godini nikad nije bio dostupniji nego prije. Povoljnije cijene mobilnog interneta osigurale su svakom školarcu da je online, dok profesionalci i zanesenjaci u moderne internetske tehnologije ga već odavno imaju "na dlanu", stvarajući tako odličnu platformu za nove (čitaj: web) poslovne modele. Ispunjavajući tako cijeli internet, web podiže produktivnost i kompetitivnost na višu razinu otvarajući svakome mnoga vrata prema novim i uzbudljivim mogućnostima.

Nije tajna da će web-industrija i 2015. godine imati pozitivan utjecaj na porast broja radnih mjesta i rasta prihoda u različitim gospodarskim granama, kako i u svijetu, tako i u Hrvatskoj. Razlog leži u tome što rastuće tvrtke trebaju specijaliste za web koji će proširiti mogućnosti poslovanja. Bilo da se radi o poslovoj, marketinškoj ili razvojnoj strani weba, pravilnom implementacijom novih znanja i tehnologija iz svijeta web-a to mogu najbolje učiniti samo - specijalisti za web.

A kako biti specijalist za web ako ne pratite česte promijene trendova i ako ne sudjelujete na javnim događanjima kao što je i manifestacija Web::INDUSTRIJA 2015 - INTERNET, FULL OF WEB. Želite li sudjelovati? Prijavite se ovdje.

Legenda pojmova

  • "Internet of Things" (IoT) - predstavlja paradigmu tehnoloških tvrtki kojom već povezuju ili namjeravaju povezati ljudima uobičajene uređaje sa Internetom (npr. pametni sat, pametna veš-mašina, ...).
  • Internet vs. Web - Internet je danas u jednom smislu širi pojam od web-a te obuhvaća kompletnu hardversko-softversku mrežnu infrastrukturu koja postoji i međusobno je povezana (najčešće, ali ne isključivo ju koriste telekom-kompanije), dok je web - osim što označava softverski dio Interneta - kao pojam zakoračio i obuhvaća poslovni i privatni lifestyle prožimajući se kroz vizualne, tehničke, financijske i druge gospodarske aspekte života pojedinca i društva.
  • Web-poslovanje - podrazumijeva radnje koje poduzimaju pravne i fizičke osobe zbog razmjene dobara (npr. proizvoda) ili usluga (npr. informacija). Pri tome rabe računala i suvremene telekomunikacijske tehnologije (npr. internet) za prijenos dobara ili usluga. Web-poslovanje se još zove e-poslovanje.

Za sva ostala objašnjenja pojmova - upitajte ovdje gdje možete osvojiti i besplatnu ulaznicu na manifestaciju Web::INDUSTRIJA 2015 ako se nađete na ovoj listi prema ovim pravilima.

Teme predavanja na Web::INDUSTRIJI 2015

Edukativna dvodevna predavanja uz druženje i razmakom od 10 minuta (između svakog predavanja), te sat i pol' pauze za ručak svaki dan pokrivati će sljedeće teme "iz svijeta weba":

  • Prvi dan (11.06.2015.) - Web Business Day - Poslovanje & internetski marketing: Kako započeti online poslovanje, kako analizirati online poslovanje, kako primijeniti Google Tag Manager, SEO (pande i pingvini), copywritting, dodjela Masterweb nagrada, panel rasprava te zabavni standup (koji to nije) na temu internetskog marketinga
  • Drugi dan (12.06.2015.) - Web Development Day - Frontend & backend izrada web aplikacija: Prisutnim dobrovoljcima hakiramo website za pizzu i pivo (da vidite koliko je nezaštićen), pokazujemo što stvarno treba znati jedan "full-stack web developer", učimo o novom pogledu na arhitekturu web aplikacija, te kako kreirati ružne aplikacije s lijepim kodom. Nadalje, biti će tu još Symfony2, Node.js, Google API, ....

Ažuran i točan raspored svih predavanja i događanja na manifestaciji Web::INDUSTRIJA 2015 pogledaje ovdje.

Tko će Vas dočekati na manifestaciji?

Cjelokupni dvodnevni program edukativnih predavanja na manifestaciji potražite ovdje.

Goran Radić
Goran Radić
(Applicon)
Marin Zenić
Marin Zenić
(Degordian)

Željko Veić
(Hyperactive)
     

Robert Petković

(Web Marketing Akademija)
(Degordian)
Miroslav Varga
Miroslav Varga
(Escape)

Dubravko Blaće
(eVision)
     
Dražen Tomić
Dražen Tomić

(ICT Business.info)
Dino Oreški
Dino Oreški
(Web Marketing Akademija)
Bernard Toplak
Bernard Toplak

(Orion informatika)
     
Ivo Lukač
Ivo Lukač

(NetGen)
Sandro Lazarić
Sandro Lazarić
(Arbona)
Mario Pintar
Mario Pintar

(Avalon)
     
Igor Neuhold
Igor Neuhold

(FenixApps)
Zvonimir Crnković
Zvonimir Crnković

(Reklam-net.hr)
Ivan Pakozdi
Ivan Pakozdi

(Web Marketing Akademija)
(Millenijum promocija)
     
 Fatos Hoti
Fatos Hoti

(Degordian)
 Marin Zenić
Marin Zenić

(Degordian)
 Davor Debrecin
Davor Debrecin

(Svinaweb)
     
Stjean Zlodi
Stjean Zlodi

(wolfwoodscrowd.info)
Krešimir Drvar
Krešimir Drvar
(Web Marketing Akademija)
Saša Stanković
Saša Stanković

(Web Marketing Akademija)

 

Kome je ova manifestacija namijenjena?

Manifestacija s edukativnim predavanjima, panel raspravama i dodjelama nagrada namijenjena je osobama koje žive ili žele živjeti od poslovanja putem interneta. Stoga se pozivaju....

  • web dizajn studiji i svi koji se bave izradom web stranica
  • digitalne marketinške agencije, full-service agencije
  • informatičke tvrtke, telekomunikacijske tvrtke
  • internetski poduzetnici, start-up tvrtke
  • web-trgovine tj. vlasnici web-shop dućana
  • online mediji, web-portali, blogeri, novinari
  • banke koje pružaju internetsko bankarstvo
  • poslovnjaci, opinion-makeri, stručnjaci, specijalisti
  • certificirati specijalisti za internetski marketing
  • svi koji su završili Web Marketing Akademiju (WMA)
  • studenti ekonomije, FER-a i drugih srodnih fakulteta.

Registracije za dolazak na manifestaciju Web::INDUSTRIJA 2015 - INTERNET, FULL OF WEB otvorene su na sljedećem linku. Broj sjedećih mjesta je ograničen i naplaćuju se, dok popratnih mjesta ima više (to su stajaća mjesta, sjedeća mjesta na barskim stolicama te "na galeriji") i možete ih osvojiti besplatno igrajući nagradne igre kod naših medijskih partnera (provjerite medijske partnere u desnom stupcu ove web stranice).

Masterweb nagrade u tri kategorije

Proglašenje TOP3 pobjednika u tri kategorije Masterweb nagrade te uručenje nagrada održati će se na samoj manifestaciji - uživo! Ovog puta, održati će se dodjela nagrada u sljedećim kategorijama: 

 • Najbolji web-turizam 2015

 • Najbolja web-trgovina 2015

 • Najbolji web-dizajn 2015

Saznajte više o kriterijima ocjenjivanja, članovima žirija te samom procesu Masterweb nagrada na sljedećm linku: Masterweb nagrada. Želite li prijaviti Vaš rad? Čekamo Vas na istom (prethodnom) linku.

Sedam godina Web::INDUSTRIJE

Manifestacija za web-poslovnjake, web-marketingaše i web-developere održava se, sada već, sedmu godinu za redom. Nastala je 2009. godine kao partnerski event tadašnje najveće regionalne konferencije o webu - Web::Strategije 4 te se od onda razvila u samostalnu manifestaciju na kojoj su se upoznavali mnogi budući poslovni partneri, ugovarale poslovne suradnje s novim klijentima te upoznavalo web-zajednicu s domaćim inovacijama i brendovima koji i dan danas rade i stvaraju koristeći pri tome višegodišnje poslovne benefite, započete upravo na ovoj manifestaciji.

| 2009 | 2010 | 2011 | 2012 | 2013 | 2014
|
2015 |

Podsjetite se kako je Web::INDUSTRIJA izgledala tijekom ovih sedam godina i sjednite malo u internetski vremeplov klikajući gore na pojedine godine koje su prikazane kronološki. Svaka godina otvara stranicu u zasebnom prozoru.

Free Wi-Fi

Kao i svake godine osigurava se besplatna wireless mreža kako bi svoje dojmove i fotografije s predavanja i druženja svi mogli podijeliti u real-time-u. Zato napunite baterije i ponesite svoj laptop, tablet, mobitel ili neki drugi uređaj za povezivanje na internet (npr. ručni sat) i podijelite svoje trenutke s prijateljima putem društvenih mreža.


Cijena ulaznice

Dolazak na sva edukativna predavanja prvog i drugog dana se naplaćuju. Ovdje je i cjenik.

Podrška Web Marketing Akademije (WMA)

Manifestacija Web::INDUSTRIJA 2015 - INTERNET, FULL OF WEB održava se uz financijsku i logističku potporu poznatog edukacijskog programa - Web Marketing Akademije (WMA) uz sljedeće riječi potpore: "Kako bismo bili u stalnom napretku, odlučili smo potpomognuti i ovogodišnji središnji manifestacijski događaj za web-zajednicu. Uz naš slogan - Jer znanje donosi profit - vidimo se i ove godine!"

Web Marketing Akademija

Svi zainteresirani za pristup programu WMA te završnom certificiranju (dobiva se uvjerenje koje se upisuje u radnu knjižicu) moći će na manifestaciji Web::INDUSTRIJA 2015 dobiti sve potrebne informacije za upis u sljedeću generaciju za koju se možete prijaviti već sada, ali i tijekom ove manifestacije.