-više od tri desetljeća tradicije
-starinski način proizvodnje
-vrhunska kvaliteta
-posebno odabrane sorte slatke i ljute paprike
Saznaj višePaprika koja se u sve miješa
Proizvodnjom mljevene začinske paprike se obiteljski bavimo više od 30 godina. Cilj nam je proizvesti što kvalitetniju papriku namijenjenu kulinarima, restoranima i svima onima kojima je kvaliteta na prvom mjestu. Proizvodnja se obavlja u Hrvatskoj Baranji s lijeve strane rijeke Drave u blizini Belišća.
Proizvodnja se pokušava obaviti ekološki sa korištenjem što manje herbicida i pesticida uz upotrebu stajskog gnoja.
Tehnologija sušenja se obavlja na starinski način laganim predsušenjem i sušenjem kako bi se postigla što bolja kvaliteta.
Predsušenje se vrši u uskim vrećama na zraku 3 do 4 tjedna, a tek potom slijedi vrlo lagano sušenje u sušarama na niskoj temperaturi.
Kako bi se postigla vrhunska kvaliteta, nakon sušenja vrši se prebiranje paprike kako bi se odbacili svi neispravni plodovi te odvajanje peteljke od ploda.
Kako bi se postigla vrhunska kvaliteta, nakon sušenja vrši se prebiranje paprike kako bi se odbacili svi neispravni plodovi te odvajanje peteljke od ploda.Kako bi se postigla vrhunska kvaliteta, nakon sušenja
Zbog usporenog procesa sušenja i pažljivog prebiranja, paprika znatno duže čuva svoju kvalitetu nego klasičnim načinom proizvodnje.
Zbog usporenog procesa sušenja i pažljivog prebiranja, paprika znatno duže čuva svoju kvalitetu nego klasičnim načinom proizvodnje. Zbog usporenog procesa sušenja i pažljivog prebiranja
Matije Gupca 74
Beli Manastir, Republika Hrvatska