Obrada KAMENA
Završni radovi
NA VISINAMA

Obrt za oblaganje površina kamenom osnovan je 1988. godine sa sjedištem u Zagrebu. Obnova Zagrebačke katedrale naše je najpoznatije izvođenje radova.
Obrt Tomko je specijaliziran i za radove na kulturnim dobrima o čemu posjedujemo i Licencu za obavljanje poslova zaštite i očuvanja kulturnih dobara izdanu od strane Ministarstva kulture RH.

Predstavljamo uslugu laserskog čišćenja, laser je naročito pogodan za čišćenje objekata velikih povijesnih i vrijednosnih značaja, restauraciju i čišćenje kamenih spomenika ili starih objekata, kamenih stepenica…Nečistoće na kamenu se prvenstveno pokazuju zbog utjecaja vremena, smoga i drugih zaprljanja. Laserska zraka djeluje tako da površinski sloj nečistoće neabrazivno uklanja sa kamena.

Kontakt telefon.+385 98 350 177

Lasersko čišćenje

Lasersko
čišćenje

Lasersko čišćenje je ekološki prihvatljivo, sigurno i pouzdano, učinkovito i produktivno te smanjuje troškove održavanja. Ne zahtjeva dodatne tekućine, abrazivna sredstva ili kemikalije. Pravilno podešen, laserski sistem nimalo ne oštećuje osnovni materijal, ne uklanja ga s površine i ne dolazi do termičkih deformacija. Time površine očišćene laserom ostaju netaknute i čiste.

Lasersko čišćenje kamena Lasersko čišćenje kamena - prije i poslije.
Čišćenje površina laserom.
Obnova Zagrebačke Katedrale

Obnova
Zagrebačke
Katedrale

Obnova Zagrebačke katedrale na svim pozicijama od tla do 108 metara visine, od 1993. - danas.