Otključavanje uređaja za rad na sve mreže

Često postavljana pitanja:

P: Koliko u prosjeku traje popravak (servis) uređaja?
O: Većina kvarova se rješava unutar jednog radnog dana. U slučaju dužeg zadržavanja uređaja na servisu kontaktirat ćemo Vas radi daljnjih dogovora o popravku ili ćemo Vas pri zaprimanju odmah pripremiti da je za takav kvar potrebno više vremena.

P: Da li je moguće napraviti samo dijagnostiku kvara?
O: Da. Kod nas je dijagnostika kvara besplatna! Ukoliko ne znate što nije u redu sa Vašim uređajem, te onda sukladno tome niste sigurni ni da li je popravak uopće Vama isplativ donesite ga i mi Vam u najkraćem mogućem roku javljamo procjenu. Ukoliko odustanete od popravka samo dođite do nas i preuzmite uređaj sa servisa bez ikakvih troškova.

O nama

mojiPhone.com je ONE STOP SHOP za sve Apple iPhone, iPad, iPod uređaje, android smartphone i tablete, te sve ostale mobilne uređaje. Nudimo kompletnu uslugu servisa i podrške za Apple iPhone, iPad i iPod, te za sve android uređaje. Od najmanjeg softverskog kvara, pa do izmjene neispravnih djelova. Ugrađujujemo originalne dijelove, uz brzu uslugu i povoljne cijene. Uz servis uređaja, u ponudi imamo i prodaju uređaja, te zamjenskih dijelova i dodatne opreme.
Dugogodišnje iskustvo u radu s elektroničkim uređajima, te iskusni, stručni i educirani serviseri garancija su naše kvalitete kojom je zadovoljstvo korisnika zajamčeno. Uslugu vršimo u našoj poslovnici na adresi Vukovarska 150 Split, a izvan Splita komuniciramo uz pomoć našeg partnera HP Express-a.