Otok Pašman apartmani uz more, apartmani Pašman, apartmani Kovačić, pješćane plaže, odmor za obitelj.

Dobrodošli na internet stranice “Apartmana Kovačić“.
Nudimo Vam odmor u miru s Vašom obitelji u novim, modernim apartmanima i predivnim plažama otoka Pašmana.

O OTOKU PAŠMANU

Otok Pašman poznat je po najčišćem moru, te bogatom svijetu flore i faune.

Površinom od 60 km2 i s 70 km razvedene obale ubraja se među veće hrvatske otoke. Smješten je u zadarskom arhipelagu, između gradova Zadra i Biograda. S otokom Ugljanom povezan je mostom u prolazu Ždrelac, a od kopna ga dijeli Pašmanski kanal koji je na pojedinim mjestima širok svega 2 km. Time je ujedno i jedan od otoka koji su najbliže kopnu. 

Mediteranska klima razvila je bogati svijet flore i faune, mnoge vrste ljekovitog i aromatičnog bilja, a podmorje čuva i sve vrste školjaka i riba hrvatskog Jadrana. Prosječna temperatura zraka ljeti iznosi  24°C, a zimi oko 12°C. 

More je čisto, plaže su šljunčane i kamenite. Kod Pašmana se morske struje mijenjaju svakih 6 sati i zbog toga je ovdašnje more među najčišćim na Jadranu. Na istočnoj strani otoka može se kupati među prirodnim stijenama s dugim kamenim platoima i kristalno čistim morem. Većina objekata nalazi se direktno uz samo more i plažu.

Plaže otoka Pašmana

01

Tratica

Ova je plaža idealna za obitelji s djecom, ali je također pogodna i za odrasle. Njezino je dno potpuno pješčano, a ima i plitki pješčani prilaz u more. Sadrži betonirani dio na kojem se može sunčati, kao i prirodni hlad. Plaža je opremljena tuševima i svlačionicama, terenom za odbojku, a u samoj blizini je i parkirališni prostor. U obližnjim je ugostiteljskim objektima moguće potražiti osvježenje.

02

Dužica

Plaža se nalazi se na putu prema samostanu svetog Duje. Idealna je za obiteljsko kupanje i sunčanje, ali i za beskrajno duge šetnje uz more. Sadrži betonirani dio za sunčanje kao i pješčano dno. Opremljena je tušem i svlačionicama, odbojkaškim igralištem, a nudi i prirodni hlad kao i osvježenje u obližnjim ugostiteljskim objektima. U blizini se nalazi i veliki broj parkirališnih mjesta.

03

Lučina

Smještena je u prekrasnoj, mirnoj i prirodnoj uvali. Predstavlja idealno mjesto za boravak s djecom. Opremljena je svlačionicama i tuševima te velikim prostorom za sunčanje. Za one koji ne vole jako sunce na plaži postoji prirodni hlad, a osvježenje se može potražiti u obližnjim ugostiteljskim objektima.

04

Lokva

Plaža je pješčana i duga nekoliko stotina metara. Više je nego idealna za djecu jer se ne nalazi uz prometnicu i ima plitki pješčani prilaz u more. Opremljena je tuševima, svlačionicama i velikim prostorom za sunčanje. Cijelom se plažom protežu tamarisi koji osiguravaju prirodan hlad. Nedaleko od plaže su parkirna mjesta, kao i ugostiteljski objekti, te trgovine koje nude osvježenje. Prilagođena je dugim šetnjama uz more.

05

Jasenice

Plaža se nalazi gotovo na samom ulazu u mjesto. Ima popločani dio za sunčanje, dok je pri dnu pješčana. Opremljena je tuševima i svlačionicama, teniskim i odbojkaškim igralištem, te boćalištem. Idealna je za kupanje i za duge šetnje uz more. Postoji osigurano parkiralište.

Kako do nas?

Do otoka Ugljana i Pašmana morem se može doputovati iz dva pravca. Putujete li automobilom s kopna na otok možete se prevesti preko dvije luke – Luke Zadar, na liniji Zadar – Preko (otok Ugljan) i luke Biograd, na liniji Biograd – Tkon (Pašman).

Trajekti plove svakodnevno u dovoljno termina da možete isplanirati svoje putovanje. U ljetnim terminima plovidba trajekata je znatno pojačana, a u slučajevima velikih gužvi trajekti plove non-stop bez plovidbenog reda.

Red plovidbe možete pogledati na web stranicama Jadrolinije.
www.jadrolinija.hr

 

Rezervacija i prodaja karata

Jadrolinija – Agencija Biograd

Obala Petra Krešimira IV 38A
HR-23210 Biograd
tel: +385 23 38 45 89

Jadrolinija – Agencija Zadar

Liburnijska obala 7
HR-23000 Zadar
tel: +385 23 250 555

Scroll to Top