Akcija

Besplatna provjera vlažnosti podloga i parketa Ukoliko parket narucujete preko nas,dovoz parketa je besplatan

Parketi Silaj je tvrtka za podopolagačke usluge, postavljanje parketa, deckinga i laminata

50 godina iskustva

Brojimo više od 50 godina iskustva u podopolagačkim uslugama, postavljanju parketa, deckinga i laminata
Z

Kvaliteta

Kod nas je kvaliteta na prvom mjestu. Brinemo se o vašem uloženom novcu i našem ugledu.
Z

Urednost

Radimo sa profesionalnim strojevima koji imaju ugrađene usisavače. Garantiramo za urednost naših radova i djelatnika.

Brzina

Pokušavamo što brže izvršiti Vaše zahtjeve i da što prije možete uživati u novim podovima.

Usluge

Održavanje parketa

Parketi Silaj Održavanje drvenih podova

Održavanje drvenih podova

Plastični, metalni i keramički proizvodi za održavanje parketa mogu oštetiti drvo i lak.Postavite otirače i tepihe na ulazima u prostoriju. Izbjegavajte čišćenje parketa vodom, voda se može zadržati na parketu i trajno oštetiti lak i drvo. Za odstranjivanje hrane i mrlja s parketa koristite slabo navlažene mekane krpe. Koristite zaštitne podloge za dijelove namještaja koji dodiruju parket kako biste spriječili oštećenja laka i drveta. Izbjegavajte povlačenje namještaja po parketu. Izbjegavajte hodanje po parketu u obući sa metalnim potplatima, visokim petama. U zimskim mjesecima preporučamo korištenje ovlaživača zraka kako bi se umanjilo rastezanje drveta. Redovno čistite parkete od prašine. Koristite sredstva za čišćenje koja Vam je preporučio proizvođač parketa. Na sjaj parketa i boju drveta osim sredstava za čišćenje utječe sunčeva svjetlost i količina prometa kojem je parket podvrgnut. Ukoliko se pojavljuje vlaga na zidu obavezno je u što kraćem roku otkloniti uzrok vlage kako ne bi došlo do dizanja parketa koji ne podnosi vlagu niti u kojem obliku.
Namještaj oprezno namjestite nakon tjedan dana (ne smijete ga vuči), podne obloge položimo nakon dva tjedna. Parket čistite usisavačem za prašinu (produžetak za čišćenje na donjoj strani ne smije biti grub) ili mekom krpom.
Parketi Silaj Održavanje odgovarajućih klimatskih uvjeta

Održavanje odgovarajućih klimatskih uvjeta

Ako u prostoriji ne osiguramo odgovarajuće klimatske uvjete (40-60 postotna relativna vlažnost zraka) parket neće biti takav kakav je bio nakon polaganja pa se na mjestima spoja mogu pojaviti neravnomjerne pukotine različite širine. Odgovarajući se klimatski uvjeti postižu korištenjem ovlaživača. Za podno je grijanje važno kakav smo parket ugradili i jesu li korisnici uvažavali upute polagača parketa o postupnom dizanju temperature u prostoriji. Treba imati na umu da je drvo živ prirodni materijal koji nikada nije moguće potpuno savladati pa i pored uvažavanja svih uputa male pukotine nije moguće u potpunosti izbjeći. Prozori se trebaju otvarati i prostorije  provjetravati u svim razdobljima, potrebno je omogućavati izmjenu zraka u svim prostorijama osobito u novosagrađenim objektima novogradnja. Što učiniti kada se primijeti koritanje parketa odnosno da je parket napet po spojevima, to je znak da je vlaga zraka u prostorijama vrlo visoka i da je potrebno isušiti vlagu kako bi se parket polako počeo normalizirati,  potrebno je pristupiti izmjeni zraka i redovito provjetravati prostorije. Ukoliko se parketu na spojevima pojave fuge (teško oštećenje) znači da je vlaga zraka vrlo niska (parket je dehidrirao) potrebno je omogućiti cirkulaciju zraka i povisiti vlagu zraka ovlaživačima zraka i snižavanje temperature grijanja obavezno na max 22 stupnja, pomažu i posude sa vodom na prozorima, biljke koje imaju veće listove i zahtijevaju dosta vode, otvoreni akvarij, uređaji za ovlaživanje zraka sa digitalnim pokazivačem… Sa svime time se može regulirati vlaga zraka kao i disciplinom ukućana.
Parketi Silaj Održavanje i čišćenje laminata

Održavanje i čišćenje laminata

Podovi od laminata zahtjevaju puno manji napor prilikom održavanja od drvenih podova. Zbog glatke površine na laminatu se ne zadržava prašina i druga nečistoća. Za razliku od prirodnog drva, podove od laminata ne morate polirati voskom ili uljem već je dovoljno laminatni pod očistiti usisivačem za prašinu ili suhom krpom.
Vlažno čišćenje
Ukoliko je to potrebno možete laminate čistiti namjenskim sredstvima za laminate koja se razrijede u vodi brisanjem dobro ocjeđenom krpom. Nakon što ste pod oprali mokrom krpom potrebno ga je prebrisati još jednom suhom krpom.
Važno je laminat održavati čistim jer prašina, pijesak i prljavština s vremenom mogu oštetiti dekorativnu površinu. Zbog toga je dobro u područijima koja se češće prljaju postaviti otirače kako biste izbjegli stvaranje tvrdokorne prljavštine.
Parketi Silaj Održavanje gotovih parketa

Održavanje gotovih parketa

Gotovi parketi, kao i sve druge vrste parketa, zahtijevaju periodično održavanje te reparaciju. Održavanje parketa podrazumijeva čišćenje od nečistoća i povremenu njegu u smislu premazivanja zaštitnim sredstvima, koja će u određenoj mjeri obnoviti premaz Vašeg gotovog parketa te ih tako održati dugotrajno lijepima i funkcionalnima. Svaka vrsta površinskog premaza održava se na sebi svojstven način. U tu svrhu preporučujemo BONA-CARE proizvode za lakirani parket. Površina gotovoga parketa, ako i svih ostalih vrsta podnih obloga i parketa, podložna je habanju pa ga je, protekom određenog vremena (ovisno o frekventnosti prostora), potrebno u potpunosti pobrusiti obnoviti površinski premaz (lak ili ulje).

Partneri

Parketi Galeković

Galeković parketi

PPS Galeković vodeći je proizvođač masivnih podova i parketa u Hrvatskoj, te godišnje proizvede preko 750.000m2 podova i parketa, i prerađuje preko 40.000m3 trupaca.Više od 200-tinjak zaposlenih djelatnika utjelovljuje preko 52. godine iskustva u obradi drva, te zajedničkim zalaganjem održavaju tradiciju obrade najboljeg slavonskog hrastovog, bukovog i jasenovog drva.

Globalizacija i europska orijentacija imperativi su i kod svih novih proizvodnih programa. Stalnim praćenjem tehničkih dostignuća, modernizacijom pogona i usavršavanjem kvalitete prate sve svjetske tehnološke i modne trendove. Kao potvrdu kvalitete njihovih proizvoda dobili su znak Hrvatska kvaliteta, te posjeduju znak FSC Chain-of-Custody (da se sirovina nabavlja iz odgovorno gospodarenih šuma (Hrvatske šume)), te CE znak koji označava kvalitetu proizvoda. Pogledajte stranicu

Sika croatia

Sika croatia

Sika Croatia d.o.o. Zagreb, kao tvrtka kćer švicarske grupacije Sika A.G. sa stoljetnom tradicijom, osnovana je 1999.g čime je nastavljena 40 godišnja pristutnost Sika-e na ovim prostorima.

Sika je specijalizirana za proizvodnju materijala za lijepljenje, brtvljenje, hidroizolaciju, ojačanje i zaštitu nosivih konstrukcija u graditeljstvu, raznim granama industrije, te nautici. Sika-in asortiman sadrži visokokvalitetne dodatke betonu, specijalne mortove, brtvila i ljepila, materijale za izolaciju od buke i ojačanja nosivih konstrukcija, industrijske podove, krovne folije, te hidroizolacijske sustave. Pogledaj stranicu

Murexin

Murexin

ITV Murexin tržišni je lider u proizvodnji ljepila za keramiku i kamen, te jedan od važnijih proizvođača povezanih sustava za vanjsku toplisnku izolaciju (ETICS) na hrvatskom tržištu. Pored navedenih programa bavi se distribucijom kompletnog programa za polaganje parketa i podnih obloga i građevinske tehnike renomiranog austrijskog brenda Murexin. Pogledaj stranicu

Reference

Kontaktirajte nas

Imate potrebu za našim uslugama? Slobodno nas kontaktirajte putem emaila ili kontakt broja.
Autoklub global-tape

Parketi Silaj je tvrtka za podopolagačke usluge, postavljanje parketa, deckinga i laminata.
Korijeni preduzeća nastaju 1963 . godine u Sisku kada Zvonko Silaj zavšava parketarsko - stolarski zanat kod majstora Petračić Ive te se započinje samostalno baviti podopolagačkim poslom,uključivši u posao svoje sinove Mladena i Igora obrt se širi...Pročitaj više

Kontakt


Adresa: Doktora Ive Stipćića 51, 44000 Sisak