Pratite nas na društvenim mrežama

Posted in Oglasna ploča | Leave a comment

DP IT 2023./2024. Državno prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske za učenike s intelektualnim teškoćama

Državno prvenstvo školskih sportskih društava Republike Hrvatske za učenike s intelektualnim teškoćama (DP IT) 2023./2024. održano je u Poreču i u Rijeci od 18. do 20. ožujka u sportovima: atletika, stolni tenis, štafetna igra, plivanje i pikado, u kategorijama: LIT – laka intelektualna teškoća, UIT – umjerena intelektualna teškoća i TIT – teža intelektualna teškoća.

Varaždinsku županiju predstavljale su ekipe školskih sportskih društava iz Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin, Osnovne škole Ludbreg i Srednje strukovne škole Varaždin, a koje su se natjecale u 2 sporta: atletika i plivanje.

Naše su ekipe osvojile ukupno 13 medalja, od toga 8 u disciplinama plivanja i 5 u atletskim disciplinama, Varaždinska županija bogatija je za 5 zlatnih medalja, 6 srebrnih i 2 brončane medalje. Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar vratio se s 12 medalja, 4 medalje u atletskim disciplinama i 8 medalja u disciplinama plivanja, a Osnovna škola Ludbreg s 1 osvojenom medaljom u atletskim disciplinama.

Kako je bilo na natjecanju, pogledajte u ovom VIDEU https://youtu.be/g72XOaY-Qmc?feature=shared

Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar predstavljalo je 9 učenika/ca sa voditeljicama, Ivankom Jakopec, Natalijom Luić i Kristinom Kralj.

Osnovnu školu Ludbreg predstavljala su 4 učenika i voditelji, Sanja Belić Pavčec i Zenil Vugrinec.

Srednju strukovnu školu Varaždin predstavljala su 2 učenika s voditeljicom Dunjom Ščapec.

REZULTATI:

Pravo nastupa na DP IT imaju sva školska sportska društva osnovnih i srednjih škola u kojima se učenici s teškoćama školuju u redovnim razredima ili pridruženim posebnim razredima te oni učenici s teškoćama koji se obrazuju u posebnim odgojno-obrazovnim ustanovama Republike Hrvatske, prema Pravilniku o osnovnoškolskom i srednjoškolskom odgoju i obrazovanju učenika s teškoćama NN 24/2015, MZO te koji prema Orijentacijskoj listi oštećenja spadaju u grupu 5. intelektualne teškoće (čl. 5., čl. 6., čl. 7., čl. 8. i čl. 9.).

Više https://skolski-sport.hr/drzavno-prvenstvo-za-ucenike-s-intelektualnim-teskocama/

Posted in Oglasna ploča | Leave a comment

RASPIS: KOŠARKA – županijsko finalno natjecanje – osnovne škole – djevojčice i dječaci

Posted in Oglasna ploča | Leave a comment

SPORTSKI PRAZNICI 2024.

POZIV OSNOVNIM I SREDNJIM ŠKOLAMA

Školski sportski savez Varaždinske županije i Hrvatski školski sportski savez sklapaju Sporazum o suradnji u provedbi programa „Sportski praznici 2024“.  U okviru predmetnog Sporazuma, pozivamo osnovne i srednje škole na iskaz interesa za sudjelovanje u  sportskom programu „Sportski praznici 2024“.

Shvaćajući koliko je za djecu ključno redovito i sustavno bavljenje sportom, sportskim programom „Sportski praznici“  stvaraju se uvjeti za besplatne ljetne sportske aktivnosti učenica i učenika po završetku nastavne godine, u 3 tjedna/ciklusaod 24. lipnja do 12. srpnja 2024. godine, uključuju se škole i okupljaju stručne osobe – kineziolozi u provođenju programskih aktivnosti. 

Glavni cilj ovog sportskog programa je omogućiti učenicima dodatno kvalitetno programirano vrijeme nakon završetka nastave i uključivanje što većeg broja učenica i učenika osnovnih i srednjih škola u organizirani oblik tjelesne aktivnosti, pod stručnim vodstvom kineziologa u prostoru škole, provođenjem unaprijed isplaniranih programskih aktivnosti, sa svrhom cjelokupnog fizičkog, kognitivnog, kreativnog, i emotivnog razvoja djece u funkciji poboljšanja kvalitete života.

Sportski program se provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta i Hrvatskog školskog sportskog saveza u suradnji sa županijskim školskim sportskim savezima. Sredstva za provođenje sportskog programa su osigurana Programom javnih potreba u sportu na državnoj razini Ministarstva turizma i sporta, odnosno u proračunu HŠSS.

Osnovne i srednje škole Varaždinske županije mogu iskazati interes za sudjelovanje u programu „Sportski praznici 2024.“ Školskom sportskom savezu Varaždinske županije do 4. travnja 2024. godine.


Posted in Oglasna ploča | Leave a comment

🔔NATJEČAJ „OLIMPIZAM NA DJELU“

Hrvatski kineziološki savez (HKS) u suradnji s Hrvatskom olimpijskom akademijom (HOA) 💰financira nabavku 🥅🏀🥋⚽️🏒opreme i rekvizita za provedbu nastavnog programa iz predmeta TZK za OŠ i SŠ u 🇭🇷 u 2024. g. te nabavku 👟👟sportske obuće za nastavnike TZK.
Predlagatelj može biti 🏫OŠ ili 🏫SŠ na području🇭🇷 (matične škole, područne škole, područni odjeli).
✏️📝📋🧑‍🏫Popunjene obrasce, kao i traženu popratnu dokumentaciju, prijavitelji trebaju dostaviti tajništvu HKS-a 💻u elektronskom obliku 👉👉👉tajnik@hrks.hr
Obvezna natječajna dokumentacija za prijavu programa u elektronskom obliku je:
✔️1. popunjen, potpisan i ovjeren Obrazac prijave (na propisanome obrascu objavljenom na mrežnoj stranici HKS-a);
✔️2. kratak opis programa u kojem će se koristiti rekviziti koji su predmet ovog Natječaja.
🔴ROK: 15.travnja 2024. godine.
✏️Natječajnu dokumentaciju, Upute za prijavitelje i Obrazac prijave preuzmite ovdje 🔗 https://www.hrks.hr/projekti/projekti

Posted in Oglasna ploča | Leave a comment

RASPIS: županijsko natjecanje u Košarci za ženske i muške ekipe srednjih škola

Posted in Oglasna ploča | Comments Off on RASPIS: županijsko natjecanje u Košarci za ženske i muške ekipe srednjih škola

RASPIS: županijsko natjecanje u Odbojci za ženske i muške ekipe osnovnih škola

Posted in Oglasna ploča | Comments Off on RASPIS: županijsko natjecanje u Odbojci za ženske i muške ekipe osnovnih škola

RASPIS: županijsko natjecanje u Odbojci za ženske i muške ekipe srednjih škola

Posted in Oglasna ploča | Comments Off on RASPIS: županijsko natjecanje u Odbojci za ženske i muške ekipe srednjih škola

REZULTAT: DRŽAVNO PRVENSTVO – SREDNJE ŠKOLE – STOLNI TENIS – DJEVOJKE

📌Državno prvenstvo RH šk. god. 2023./2024. u 🏓🏓STOLNOM TENISU🏓🏓za Školska sportska društva srednjih škola u kategoriji djevojaka, održano je u Poreču od 28. 2. do 1. 3. Varaždinsku županiju predstavljala je ženska ekipa Prve gimnazije Varaždin koja je osvojila 9. mjesto od 24 ekipe na natjecanju.

Posted in Oglasna ploča | Comments Off on REZULTAT: DRŽAVNO PRVENSTVO – SREDNJE ŠKOLE – STOLNI TENIS – DJEVOJKE

REZULTAT: DRŽAVNO PRVENSTVO – SREDNJE ŠKOLE – STOLNI TENIS – MLADIĆI – 3. mjesto!

📌🥉Državno prvenstvo RH šk. god. 2023./2024. u 🏓🏓STOLNOM TENISU🏓🏓za Školska sportska društva srednjih škola u kategoriji mladića, održano je u Poreču od 28. 2. do 1. 3. Varaždinsku županiju predstavljala je muška ekipa Elektrostrojarske škole Varaždin koja je osvojila 🥉3. mjesto od 24 ekipe na natjecanju. Čestitamo!!!👏👏👏

Posted in Oglasna ploča | Comments Off on REZULTAT: DRŽAVNO PRVENSTVO – SREDNJE ŠKOLE – STOLNI TENIS – MLADIĆI – 3. mjesto!