Uz OmoType se čita brže, uz manje grešaka i mentalnog napora

Prateći sva relevantna znanstvena istraživanja o čitljivosti fontova i disleksiji te provodeći vlastita ispitivanja i testiranja u OmoLabu je razvijen OmoType font sustav – najčitljivije pismo koje je moguće prilagoditi jedinstvenim potrebama korisnika. Multidisciplinarni pristup rezultirao je vizualno ugodnim fontom koji se u najmanjoj mogućoj mjeri razlikuje od fontova u svakodnevnoj upotrebi, zbog čega je čitanje s OmoTypeom ugodnije i onima koji poteškoće nemaju.

OmoType font sustav sačinjava 240 različitih stilova. Stilovi se nude u različitim debljinama, razmacima između slova i visinama gornjih i donjih produžetaka malih slova. Naime, disleksija kao i ostale teškoće čitanja su izrazito individualne s širokim spektrom manifestacija stoga je i font modularan, prilagodljiv pojedinom korisniku.

U OmoType font sustavu slični oblici slova imaju prepoznatljive elemente, pa ih je lakše razlikovati. Također, kružni oblici slova su dizajnirani na način kojim se izbjegava simetrija, a završeci su im naglašeni i produženi. Produženi “vratovi” i “repovi” slova (uzlazne i silazne linije) smanjuju oscilacije tijekom čitanja. Velika slova su istaknuta kako bi ih bilo lakše razlikovati od ostalih slova.

Provedena testiranja su pokazala da su djeca s teškoćama čitanja koristeći OmoType čitala brže, uz manje pogrešaka i manje mentalnog napora.

Pročitajte više i isprobajte OmoType na: