Vegeta - Zlata Bartl

Vegeta je univerzalni dodatak slanim jelima koji sadrži jedinstvenu kombinaciju nekoliko vrsta začina i sedam vrsta sušenog povrća. Vegetu je 1959. izumila Zlata Bartl koja je u to vrijeme bila voditeljica tima u istraživačkom laboratoriju Podravke. Već 1961. godine Vegeta je dosegla proizvodnju od tada respektabilnih 16 tona. Daljnjim razvojem proizvoda, 1974. godine brand dobiva svoju kulinarsku emisiju "Male tajne velikih majstora kuhinje", koja je svojim - u to vrijeme posve inovativnim pristupom prezentaciji prehrambenog proizvoda - obilježila prostore bivše Jugoslavije. Dobro poznata rečenica iz kulinarskog serijala: "... i jedna žlica Vegete" i danas živi u svijesti generacija iz tog vremena. Godine 1989. Vegeta ruši granice i počinje se izvoziti u Europu, Ameriku i Australiju.


Daljnjim rastom potreba 2005. godine se uvode novi sastavi prilagođeni različitim namjenama pod nazivom Vegeta Mediteran. Paleta proizvoda 2010. godine dodatno se proširuje na proizvode Vegeta Natur, a 2013. na tekuće marinade. Tijekom više od 50 godina na tržištu Vegeta je osvojila brojne nagrade i priznanja za kvalitetu. Zahvaljujući kvaliteti, inovacijama u proizvodnji, komunikaciji te praćenju najnovijih nutricionističkih trendova, Vegeta je prepoznatljiva širom svijeta u više od 50 zemalja na svih 5 kontinenata.

Pročitajte više: