Croatia Rally 2021
Nakon više godina napora organizatora, Hrvatska je 2021. po prvi puta bila domaćin svjetskog prvenstva u auto reliju, poznatog WRC-a (World Rally Championship). Time je ostvaren san mnogih navijača i zaljubljenika u automobilizam, a sam događaj privukao je desetke tisuća gledatelja iz okolnih zemalja. Da nisu na snazi bile stroge epidemiološke mjere, zacijelo bi se radilo i o više od 100.000 gledatelja.

WRC Croatia Rally 2021 održan je u okolici Zagreba 22. – 25. travnja 2021., a najbolji vozači svijeta svoju vještinu pokazivali su na cestama Karlovačke, Zagrebačke i Krapinsko-Zagorske županije.

Ovakav događaj predstavlja najveću razinu automobilističkih utrka, u rangu utrka Formule 1, te je doista velik događaj za Republiku Hrvatsku – ne samo u sportskom, već i u ekonomskom smislu.

Nakon dramatične završnice i borbe Elfyna Evansa i Sebastiana Ogiera, na zadnjem brzinskom ispitu u Kumrovcu Sebastian Ogier preuzeo je vodstvo i pobjedio za samo 0.6 sekundi.

Nadamo se da će svjetska automobilistička organizacija FIA prepoznati napore organizatora te Hrvatsku i narednih godina uvrstiti u kalendar ovog prestižnog natjecanja.

Saznajte više: