Advent u Zagrebu - najbolja europska božićna destinacija
Glavni grad Hrvatske posljednjih je godina postao posebno prepoznatljiv po tradicionalnoj predblagdanskoj manifestaciji. Advent u Zagrebu održava se na više lokacija u središtu metropole i podrazumijeva čitav niz kulturnih i zabavnih događanja.
 
Na glavnom zagrebačkom trgu, Trgu bana Jelačića, Advent počinje paljenjem prve adventske svjećice. Na istoj lokaciji nalazi se velika božićna jelka, kao i Božićni sajam gdje deseci izlagača predstavljaju svoje proizvode. Tu je i velika pozornica s koje će do kraja Adventa, u siječnju, desetke tisuća domaćih i inozemnih gostiju zabavljati poznati glazbenici. 

Na Kaptolu, ispred Zagrebačke katedrale, djevojke i mladići, štićenici zajednice Cenacolo, tradicionalno, iz godine u godinu, priređuju žive jaslice, a poseban duh Božića može se osjetiti i na Gornjem gradu. Advent u Klovićevim dvorima i Advent na Strossu kroz čitav niz koncerata i jedinstvenu gastronomsku ponudu iz večeri u večer pružaju iznimnu zabavu i nezaboravne uspomene. 

Šarenilo božićnih lampica i ukrasa uz Uspinjaču se opet sele u Donji grad. Tuda prolazi čarobno osvijetljen Tunel Grič, koji posebno veseli najmlađe goste. Njih, nešto niže, na tramvajskoj pruzi očekuje veseli božićni tramvaj

Cvjetni trg, Europski trg i Zrinjevac također sjaje bojama Božića, a posebno atraktivna lokacija jest Ledeni park na Tomislavovom trgu sa svojim velikim klizalištem na kojem je moguće upisati malu školu klizanja, pa čak i izabrati individualne satove. 

Zagrebačke ulice tijekom prosinca svake godine oduševljavaju sve veći broj posjetitelja. U tih svega 30 dana glavni grad Hrvatske posjeti više od sto tisuća gostiju. Koliko je Advent u Zagrebu čaroban potvrđuje i izbor glasača portala "European Best Destination" na kojem su Zagreb tri godine za redom proglasili najboljom europskom destinacijom za božićne blagdane.