U posljednjem desetljeću Hrvatska je postala odredište partijanera
Sezona glazbenih festivala u Hrvatskoj počinje u svibnju i traje gotovo do kraja rujna. Među njima najviše je onih elektronske glazbe, ali ponuda nije malena niti za ljubitelje ostalih glazbenih smjerova. Festivala je diljem Hrvatske nekoliko desetaka, a ovdje ćemo izdvojiti one najpopularnije. 

Prvo mjesto na tom popisu svakako treba zauzeti INmusic festival, najveći open-air festival u Hrvatskoj, koji se od 2006. godine krajem lipnja održava na jarunskom Otoku hrvatske mladeži u Zagrebu, izuzev prve godine kad je svoje prve posjetitelje oduševio na Šalati. Festival traje tri dana i ugošćuje najpoznatije svjetske izvođače. Arctic Monkeys, The Prodigy, Nick Cave and the Bad Seeds, Jamiroquai, Morrissey i Massive Attack samo su neki od njih. Ne čude, stoga, brojna priznanja koja INmusic prima iz godine u godinu. Tako je National Geographic Traveler procijenio da je ovo jedan od tri svjetska festivala koja valja posjetiti, Huffinton Post INmusic je uvrstio među deset najboljih svjetskih festivala, dok ga je CNN među 50 najboljih smjestio dvije godine za redom. 

I dok je Zagreb meka ljubitelja festivala u lipnju, deseci tisuća posjetitelja svake godine u srpnju pristižu u Dalmaciju samo iz jednog razloga - Ultra Europe. Elektronički glazbeni festival se od svojih početaka 2013. godine, osim u Splitu, održavao i na okolnim otocima Hvaru, Visu i Braču. Trodnevnu zabavu svake godine pružaju najpopularniji izvođači koji privlače obožavatelje iz cijelog svijeta. 

A još jedna hrvatska meka za partijanere svakako je Zrće u Novalji na otoku Pagu. Tijekom ljetnih mjeseci ondje se održi nekoliko elektro, dance, techno, hip hop i r'n'b festivala, koji su kroz godine bili uvršteni na razne popise najpopularnijih svjetskih i europskih festivala. Svi oni locirani su na plaži dva kilometra udaljenoj od grada, koja pruža čisti hedonizam uz zvukove najboljih DJ-a današnjice. 

Uz ove tri omiljene destinacije partijanera u Hrvatskoj, valja spomenuti i utvrdu Punta Christo u Puli, gdje se tijekom ljeta, također, održi nekoliko glazbenih festivala koji okupljaju čitavu paletu glazbenih smjerova, od jazza, preko reggae, dubstepa, pa to techna. 

I za kraj, još jedan festival za ljubitelje rocka. SuperUho jedan je od mlađih hrvatskih festivala, koji se u kolovozu održava u Primoštenu, a okuplja predstavnike drone music, alternative rocka i punk rocka.