Kamo na izlet? Okolica Zagreba

Iako je glavni grad svake godine sve bogatiji događanjima, postoje brojna izletišta udaljena tek tridesetak minuta vožnje od Zagreba koja su glavna vikend destinacija zagrebačkih obitelji. Svako nudi nešto svoje i posebno, od domaće gastronomske ponude, vinskih puteva te domaćih životinja koje uvijek privuku one najmlađe.

ČINOVNIČKA LIVADA se nalazi na glavnom križanju planinarskih staza Medvednice. Vrlo je prostrana te je idealna za badminton, odbojku i druge lagane sportske aktivnosti. U zimskim mjesecima posjećuju je ljubitelji sanjkanja jer je sama livada u sklopu skijaške staze „Bijeli spust“.

STARI GRAD SAMOBOR je ruševna utvrda na brdu Tepec u Samoboru. Jezgra utvrde datira iz 13. stoljeća. Do same utvrde dolazi se puteljcima kroz šumu, a na vrhu se pruža lijep pogled na stari dio Samobora.

ETNO PARK ZAGREB smjestio se samo trinaest kilometara od centra grada. Tamo se nalazi Turopoljski Čardak namješten starinama iz prošlih stoljeća. Zatim ljetnikovac, koji se preuređuje u zimski vrt tijekom hladnijih mjeseci. Tamo se možete ugrijati uz šalicu kuhanog vina. I naravno, veliko dječje igralište za najmlađe.

BIO PARK DIVLJE VODE nalazi se u sklopu parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje, u dolini potoka Bregana. Idealno je mjesto za obiteljski odmor jer se uz domaću gastronomsku ponudu, u sklopu parka nalazi i zoološki vrt, veliko igralište, jezero i ribnjak.

GRAD MLADIH smjestio se u istočnoj podsljemenskoj zoni. Velik otvoreni prostor obogaćen je šetnicama, otvorenim paviljonima, parkom skulptura, šumskom pozornicom i sportskim terenima idealnim za rekreaciju.

EKOPARK KRAŠOGRAD udaljen je samo 25 km od Zagreba te je izvrsna lokacija za odmor svih vrsta. Za posjetitelje željne rekreacije tu se nalazi teniski teren, boćalište, nogometno igralište i vanjski bazen. Tu je i farma te mali zoološki vrt za djecu. Objekt Domaćica priprema jela od domaćih organskih proizvoda s farme.

Korisne poveznice: