Hrvatska akademska i istraživačka mreža – CARNet i Fakultet elektrotehnike i računartva – Zavod za telekomunikacije (u daljnjem tekstu: Izdavači) omogućuju Vam korištenje usluga i sadržaja WWW.HR koje je regulirano ovim uvjetima korištenja.

Korištenjem svih stranica i servisa koji pripadaju domeni www.hr (dalje u tekstu: WWW.HR) smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju. Ni jedan dio portala WWW.HR  ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za njihovo promoviranje.

Izdavači zadržavaju pravo ukidanja kao i promjene izgleda, sadržaja i uvjeta korištenja WWW.HR kao i svih usluga i podstranica koje su sastavni dio portala WWW.HR bez obaveze prethodne najave. Izdavači nisu odgovorni za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

 

Autorska prava

WWW.HR polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, grafičke, baze podataka i programski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala smatra se kršenjem autorskih pravaportala WWW.HR i podložno je tužbi. Ako smatrate da je bilo koja od stranica katalogizirana na WWW.HR katalogu povrijedila Vaša autorska prava, slučaj će biti odmah razmotren a sporni sadržaji bit će uklonjeni odmah po eventualnom ustanovljavanju istinitosti sadržaja žalbe.

Zaštita privatnosti

WWW.HR se obvezuje da će u dobroj namjeri koristiti podatke dobivene od korisnika tijekom korištenja portala te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dopuštenje korisnika.

WWW.HR prikuplja određene podatke o korisnicima tijekom registracije novih web-sjedišta (ime i prezime, adresu elektroničke pošte, IP-adresu), te korištenja kataloga (IP adresa, session-cookie, ključne riječi korištene kod pretraživanja), koje koristi za analizu ponašanja korisnika i rada sustava, kako bi poboljšao portal i njegove sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja ga posjećuje.

WWW.HR se obavezuje da prikupljene privatne podatke poput adrese elektroničke pošte te imena i prezimena neće bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika prodavati niti distribuirati.