Slika naslovnice sjedišta: Vita projekt d.o.o. za projektiranje i savjetovanje (http://vitaprojekt.hr)

Vita projekt d.o.o. za projektiranje i savjetovanje

http://vitaprojekt.hr

VITA PROJEKT d.o.o. je projektantsko-konzultantska tvrtka fokusirana na projekte krajobrazne arhitekture u zelenoj gradnji i savjetovanje u široj sferi zaštite okoliša. Tvrtka je ovlaštena od Ministarstva zaštite okoliša i prirode Republike Hrvatske za obavljanje stručnih poslova zaštite okoliša i ekološke mreže. Zapošljavamo ovlaštene inženjere strukovnih područja krajobrazne arhitekture i građevinarstva te stručnjake s područja eko-inženjerstva, biologije, ekologije i geografije. Djelatnici tvrtke posjeduju LEED Green Associate i Airport Carbon Accreditation Approved Verifier certifikate. Imamo bogato radno iskustvo kroz izradu više od 50 idejnih, glavnih i izvedbenih projekata krajobrazne arhitekture različitih stupnjeva složenosti (autoceste, odlagališta, sustavi odvodnje, biljni uređaji za pročišćavanje otpadnih voda, kišni vrtovi, parkovi, šetnice, kampovi, poučne staze, vjerski objekti, trgovački centri...) te vođenje i izradu Elaborata i Studija o utjecaju na okoliš za više od 50 različitih zahvata (zračne luke, morske luke, autoceste, plinovodi, termoelektrane, vjetroelektrane, hidroelektrane, sustavi navodnjavanja i odvodnje, uređaji za pročišćavanje otpadnih voda, regulacijske i zaštitne građevine, farme, golf igrališta...). U području projektiranja i savjetovanja u zelenoj gradnji pružamo slijedeće usluge: -Izradu projektne dokumentacije za sve oblike zelenih površina; intenzivne i ekstenzivne vrtove, krovne vrtove, vertikalne vrtove, kišne vrtove, dječja igrališta, parkove, šetnice i dr. -Izračun i verifikaciju ugljičnog otiska građevine (carbon footprint) -Projektantsku i savjetodavnu podršku pri LEED certifikaciji građevina U području stručnih poslova zaštite okoliša pružamo usluge izrade: -Studija o utjecaju na okoliš -Studija prihvatljivosti za ekološku mrežu NATURA2000 -Elaborata za ocjenu o potrebi procjene utjecaja na okoliš -Elaborata o utvrđivanju mjerila u postupku ishođenja znaka zaštite okoliša »Prijatelj okoliša« i znaka „EU Ecolabel“ -Posebnih elaborata i izvješća za pot

Opširnije...

Slika naslovnice sjedišta: StiroDom Hrvatska - Tehnologija energetski učinkovite gradnje (http://stirodom.com)

StiroDom Hrvatska - Tehnologija energetski učinkovite gradnje

http://stirodom.com

StiroDom Hrvatska je brend specijaliziran za proizvodnju vlastitih inovativnih patentiranih proizvoda, te veleprodaja materijala i uređaja niskoenergetske i pasivne gradnje, odnosno asortimana koji se koristi u inteligentnoj i energetski učinkovitoj protupotresnoj gradnji. StiroDom je prisutan na tržištu od 2011. godine gdje je u samim početcima krenuo kao generalni uvoznik i distributer stiropor blokova za zidanje, odnosno energetski učinkovitih materijala do kraja 2017. godine, a zatim prelazi na sustav vlastite proizvodnje, te se od tada trudimo biti među vodećima kada su u pitanju tehnologija i materijali za energetski učinkovitu gradnju. Na tržište stalno uvodimo održiva rješenja koja znatno pridonose poboljšanju kvalitete života i očuvanju resursa. Proizvodi od StiroDom tehnologije i materijala predstavljaju ekonomično ulaganje u budućnost i samim time povećavaju vrijednost nekretnine. Proizvodnju proizvoda i stavljanje istih na tržište je odobreno od Inovatora kao nositelja prava o zaštiti patenta i industrijskog dizajna temeljem isprava Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo RH. Proizvodni pogon ovlaštene tvornice nalazi se u Zagrebu (Lučkom), na intenzivnoj prometnici u neposrednoj blizini svih autocesta, a uprava i sjedište StiroDom Hrvatska nalazi se u Splitu (Žrnovnica). Visoku kvalitetu svih proizvoda potvrđuju ispitivanja Instituta Građevinarstva Hrvatske (IGH), upravljanje kvalitetom proizvodnje prema ISO 9001 normi, i posjeduju Izjave o svojstvima, a sve to prati kontinuirani razvoj, modernizacija proizvodnog pogona i proširenje kapaciteta ovlaštenog proizvođača. Svi se proizvodi proizvode najmodernijom tehnologijom, a svojom kvalitetom zadovoljavaju hrvatsku i EU normu (HRN) EN 13163 za proizvode od ekspandiranog polistirena. Snaga naših inovacija temelji se na marljivom razvoju ubrajajući i uzimanje u obzir iskustva raznih struka. Osim toga, u naše procese inovacija uključujemo vanjske partnere i održavamo brojne kontakte sa znanstvenicima i gospodarstvenicima. StiroDom stva

Opširnije...

Slika naslovnice sjedišta: Electro Systems d.o.o. - Montaža i održavanje elektro sustava (http://elesys.hr/)

Electro Systems d.o.o. - Montaža i održavanje elektro sustava

http://elesys.hr/

Sjedište poduzeća Electro Systems d.o.o. je u Varaždinu. Usluge kojima se bavimo su elektroinstalacije jakih struja, elektroinstalacije slabih struja, održavanje elektro sustava, projektiranje električnih instalacija. Osnivači firme su inžinjeri i tehničari sa dugogodišnjim iskustvom u elektroindustriji, pretežito u inozemstvu koji su izvodili radove na vrlo zahtjevnim projektima koji podrazumjevaju poštivanje i pridržavanje najviših industrijskih standarda. Tvrtka Electro Systems d.o.o. ima višegodišnje iskustvo u izvođenju elektroinstalacijskih radova u građevinarstvu, na novogradnjama, rekonstrukcijama građevina te održavanju svih vrsta građevina kao što su škole, stambene zgrade.. U sklopu građevinskih radova a posebice rekonstrukcije starijih objekata sastavni dio elektroinstalacija su i instalacije za TV, zemaljsku i satelitsku, gdje takve radove obavljamo u sklopu projekta. Isto tako Elesys postavlja internetske i mrežne instalacije na svim vrstama građevina. Također, tvrtka Electro systems specijalirirana je za održavanje i remont industrijskih i petrokemijskih pogona, proizvodnih hala, razvodnih i upravljačkih ormara, te istalaciju i održavanje AC i DC elektromotora od 5KW do 1200 KW kao i frekventnih pretvarača (AC drives). U sklopu rada Elesys nudi i samostalno vodjenje pojedinačnih projekata u elektroinstalacijama elektrotehnici i automatizaciji kao i projekata po sistemu „ključ u ruke“ sa kojima imaju dugogodišnje iskustvo.

Opširnije...

Slika naslovnice sjedišta: Hiže Rukavina - drvene kuće (http://hize-rukavina.hr)

Hiže Rukavina - drvene kuće

http://hize-rukavina.hr

Osnovna djelatnost trgovačkog društva HIŽE RUKAVINA je proizvodnja drvenih kuća i to tako da se zadrži način izrade hrvatske-posavske tradicijske drvene kuće, odnosno da se način izrade posavske tradicijske drvene kuće osuvremeni i pretoči u proizvodnju. U proizvodnji je naglasak stavljen na kvalitetu izrade kako bi naše kuće zadovoljile sve visoke standarde suvremenog stanovanja. Kuće koje izrađujemo napravljene su od cjelovitog, punog drva. Izrađuju se po narudžbi kupca, svih oblika i veličina. Unutarnje uređenje naših drvenih kuća izvodi se također prema želji naručitelja, a moguć je i roch-bau. Naše su drvene kuće visokokvalitetne, a izrađene od punog drva prve klase. Svaka se greda sastoji od tri lijepljene platice čime se postiže vrlo visoka čvrstoća. Za drvenu kuću od punog drva izuzetno je važan spoj, odnosno vez na uglovima, a naše su kuće jedinstvene i po tom vezu. Način izrade same grede i ugaoni spoj greda osmislio je direktor Ivan Rukavina, te ga zaštitio kao industrijski dizajn. Osnovni nam je cilj proizvodnja visokokvalitetnog proizvoda koji osigurava zdrav i ugodan život, te ima vrlo dug vijek trajanja. Time želimo promovirati drvo kao materijal izuzetnih svojstava i potencijala koji je danas u Hrvatskoj zanemaren u odnosu na druge, mnogo inferiornije materijale. Također želimo afirmirati tradicijski način gradnje starih hrvatskih drvenih kuća u arhitektonsko-ekološko-energetskoj inačici.

Opširnije...

Slika naslovnice sjedišta: Vista logistics (http://www.vistalogistics.hr)

Vista logistics

http://www.vistalogistics.hr

Tvrtka Vista Logistics d.o.o zastupnik je mobilni podnih sustava za zaštitu površina tvrtke Z.G.S. Mobile Straßen za Republiku Hrvatsku, Republiku Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Republiku Srbiju, Republiku Crnu Goru i Republiku Sjevernu Makedoniju. Radi se o mobilnim podnim pločama koji izrađene od polietilena visoke molekularne čvrstoće i čija su svojstva mala masa, fleksibilnost, kemijska postojanost, postojanost prema utjecajima okoline, ekološka opravdanost, dugotrajna hidrostatska čvrstoća i dr. Navedeni proizvodi imaju široke mogućnosti primjene za potrebe u građevinarstvu i niskogradnji, izgradnji puteva i cesta na raznim vrstama terena, podovi za šatore i kampove, ceste i radne platforme priliko raznih vrsta iskopa, izrada parkirališta, podovi za otvorene ili zatvorene skladišne prostore, podloge za očuvanje nasada trave na igralištima i parkovima prilikom izvođenja radova, za postavu bina, za događanja na otvorenom i zatvorenom prostoru, za potrebe raznih vrsta evenata, za potrebe sportskih događanja, podloge za sportska i dječja igrališta i slično. Prednosti zaštitnih ploča su mala težina, velika nosivost, jednostavnost postavljanja i kratki vremenski rok za postavljanje. Svi proizvodi proizvedeni su u Europskoj uniji i u skladu su s ISO, DIN i UL certifikatima kvalitete. Naš je tim uvijek na raspolaganju da odgovori na vaša pitanja o vašim potrebama i predloži najbolja rješenja. Proizvode imamo za prodaju, najam te pružamo uslugu montaže i demontaže i prijevoza.

Opširnije...